Tarjottavaa tähteistä: Vinkit lihan, kanan, kalan ja kananmunan käyttöön - Yhteishyvä

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit lihan, kanan, kalan ja kananmunan käyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit lihan, kanan ja kalan käyttöön

Hyödynnä lihan, kalan ja kanan rippeet seuraavana päivänä vaikka voileivän päällysteenä, munakkaassa tai keitossa. Poimi vinkit tähteiden hyödyntämiseen.

Jaa Somessa
Teksti
Sanna Autio
Kuvat
SOK

Liha, kana ja kala

  • Lihan, kalan ja kanan rippeet sopivat mainiosti seuraavana päivänä voileipien päällysteeksi.
  • Niistä syntyy tunnetuin tähderuoka, pyttipannu. Lisäksi voi käyttää keitettyjä perunoita, munia, sipulia ja juustoraastetta.
  • Rippeistä voi valmistaa myös uuden ruoan, kuten kiusauksen, pastan tai piiraan.
  • Lihapullia voi viipaloida leivän päälle, silputa uuniperunan täytteeksi, munakkaaseen tai pyttipannuun. 
  • Pakasta joulukinkun rippeet pienissä erissä kuutioituna. Käytä esimerkiksi munakkaisiin, keittoihin, uuniperunoihin, laatikoihin ja piiraisiin.

Munat

  • Valkuaiset ja keltuaiset voi pakastaa erikseen.
  • Valkuaisista valmistetut marengit ja marenkikakkupohjat säilyvät pitkään. Murusteltu marenki sopii myös koristeeksi ja rakenteen antajaksi monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. 
  • Valkuaismunakas on vähärasvainen proteiinin lähde.
  • Raaoista valkuaisista pyöräytät marjojen kanssa ravintorikkaan smoothien.

Kolme tapaa hyödyntää lihan, kalan ja kanan rippeet

Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa