Liha, kana ja kala
- Aterialta jäänyt liha, kala ja kana sopivat mainiosti seuraavana päivänä voileipien päällysteeksi.
- Niistä syntyy tunnetuin tähderuoka, pyttipannu. Lisäksi pyttipannuun voi käyttää keitettyjä perunoita, munia, sipulia ja juustoraastetta.
- Rippeistä voi valmistaa myös uuden ruoan, kuten kiusauksen, pastan tai piiraan.
- Lihapullia voi viipaloida leivän päälle, silputa uuniperunan täytteeksi, munakkaaseen tai pyttipannuun.
- Pakasta joulukinkun rippeet pienissä erissä kuutioituna. Käytä esimerkiksi munakkaisiin, keittoihin, uuniperunoihin, laatikoihin ja piiraisiin.
Kananmunat
- Valkuaiset ja keltuaiset voi pakastaa erikseen.
- Valkuaisista valmistetut marengit ja marenkikakkupohjat säilyvät pitkään. Murusteltu marenki sopii myös koristeeksi ja rakenteen antajaksi monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin.
- Valkuaismunakas on vähärasvainen proteiinin lähde.
- Raaoista valkuaisista pyöräytät marjojen kanssa ravintorikkaan smoothien.