Tarjottavaa tähteistä: Vinkit lihan, kanan, kalan ja kananmunan käyttöön | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tarjottavaa tähteistä: Vinkit lihan, kanan ja kalan käyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit lihan, kanan, kalan ja kananmunan käyttöön

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 31.8.2020
Hyödynnä lihan, kalan ja kanan sekä kananmunien rippeet seuraavana päivänä vaikka voileivän päällysteenä, munakkaassa tai keitossa. Poimi vinkit ja hyödynnä hävikki!

Liha, kana ja kala

  • Aterialta jäänyt liha, kala ja kana sopivat mainiosti seuraavana päivänä voileipien päällysteeksi.
  • Niistä syntyy tunnetuin tähderuoka, pyttipannu. Lisäksi pyttipannuun voi käyttää keitettyjä perunoita, munia, sipulia ja juustoraastetta.
  • Rippeistä voi valmistaa myös uuden ruoan, kuten kiusauksen, pastan tai piiraan.
  • Lihapullia voi viipaloida leivän päälle, silputa uuniperunan täytteeksi, munakkaaseen tai pyttipannuun. 
  • Pakasta joulukinkun rippeet pienissä erissä kuutioituna. Käytä esimerkiksi munakkaisiin, keittoihin, uuniperunoihin, laatikoihin ja piiraisiin.

Munat

  • Valkuaiset ja keltuaiset voi pakastaa erikseen.
  • Valkuaisista valmistetut marengit ja marenkikakkupohjat säilyvät pitkään. Murusteltu marenki sopii myös koristeeksi ja rakenteen antajaksi monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. 
  • Valkuaismunakas on vähärasvainen proteiinin lähde.
  • Raaoista valkuaisista pyöräytät marjojen kanssa ravintorikkaan smoothien.

Kolme tapaa hyödyntää lihan, kalan ja kanan rippeet

Tarjottavaa tähteistä: Lue juttusarjan muut osat

Katso kaikki ideat hävikkiruoan hyödyntämiseen