- Useat meijerituotteet säilyvät avaamattomina ja riittävän kylmässä säilytettyinä vielä viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Avattuja tuotteita kannattaa haistaa ja maistaa. Jos vieraita makuja ja hajuja ei löydy, tuote on käyttökelpoinen ja sopii esimerkiksi leivontaan.
Juusto
- Juustonkannikat voi paloitella ja lisätä jauhelihakastikkeeseen antamaan makua.
- Raasta tähteeksi jääneet juustonpalat ja pakasta raaste. Sitä voi käyttää ruoanvalmistukseen tavalliseen tapaan.
Rahka ja jogurtti
- Rahka antaa mehevyyttä ja makua sämpylätaikinaan. Lisää kylmä rahka vaivauksen loppuvaiheessa.
- Jogurtti sopii sämpylä- ja leipätaikinan nesteeksi.
- Hyödynnä jogurtin jämät smoothien teossa. Huuhtele purkki smoothieen käytettävällä nesteellä.