Tarjottavaa tähteistä: vinkit maidon, piimän, jogurtin ja juuston käyttöön | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustoiset uuninauriit

Juustoiset uuninauriit

Tarjottavaa tähteistä: vinkit maidon, piimän, jogurtin ja juuston käyttöön

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 8.2.2021
Tähteeksi jäänyt juusto antaa makua seuraavan päivän ateriaan ja rahka mehevöittää sämpylätaikinan. Katso vinkit ylijääneen maidon, piimän, jogurtin ja juuston käyttöön ja hyödynnä hävikki.
  • Useat meijerituotteet säilyvät avaamattomina ja riittävän kylmässä säilytettyinä vielä viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Avattuja tuotteita kannattaa haistaa ja maistaa. Jos vieraita makuja ja hajuja ei löydy, tuote on käyttökelpoinen ja sopii esimerkiksi leivontaan.

Juusto

  • Juustonkannikat voi paloitella ja lisätä jauhelihakastikkeeseen antamaan makua. 
  • Raasta tähteeksi jääneet juustonpalat ja pakasta raaste. Sitä voi käyttää ruoanvalmistukseen tavalliseen tapaan.

Rahka ja jogurtti

Video: Ota jogurtin jämät hyötykäyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Lue juttusarjan muut osat

Täältä löydät lisää näppäriä hävikkivinkkejä ja -reseptejä