Tarjottavaa tähteistä: Vinkit maitotaloustuotteiden käyttöön - Yhteishyvä

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit maitotaloustuotteiden käyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit maitotaloustuotteiden käyttöön

Tähteeksi jäänyt juusto antaa makua seuraavan päivän ateriaan ja rahka mehevöittää sämpylätaikinan. Katso vinkit maitotaloustuotteiden käyttöön.

Jaa Somessa
Teksti
Sanna Autio
Kuvat
SOK
  • Useat meijerituotteet säilyvät avaamattomina ja riittävän kylmässä säilytettyinä useita päiviä ja viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Avattuja tuotteita kannattaa haistaa ja maistaa. Jos vieraita makuja ja hajuja ei löydy, tuote on käyttökelpoinen ja sopii esimerkiksi leivontaan.
  • Juustonkannikat voi paloitella ja lisätä jauhelihakastikkeeseen antamaan makua. 
  • Raasta tähteeksi jääneet juustonpalat ja pakasta raaste. Sitä voi käyttää ruoanvalmistukseen tavalliseen tapaan.
  • Rahka antaa mehevyyttä ja makua sämpylätaikinaan. Lisää kylmä rahka vaivauksen loppuvaiheessa. 
  • Jogurtti sopii sämpylä- ja leipätaikinan nesteeksi. 
  • Hyödynnä jogurtin jämät smoothien teossa. Huuhtele purkki smoothieen käytettävällä nesteellä.

Kolme tapaa hyödyntää maitotaloustuotteet

Video: Jogurtin jämät hyötykäyttöön

Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa