Peruna
- Keitetyt perunat ja perunamuusin voi pakastaa. Keitettyjen perunoiden rakenne saattaa muuttua murenevaksi, mutta ne ovat silti käyttökelpoisia pyttipannussa ja munakkaassa.
- Keitettyä perunaa voi lisätä munakkaaseen tai mureketaikinaan.
- Perunamuusi säilyy myös jääkaapissa useita päiviä. Sen voi maustaa vaikkapa sinapilla tai yrteillä.
- Perunamuusin lopusta voi leipoa rieskoja lisäämällä jauhoja muusiin. Paista 250 asteessa 10 minuuttia.
Pasta
- Keitetty pasta säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta se liisteröityy sisältämänsä tärkkelyksen vuoksi. Kuumentaminen ja loraus öljyä parantaa rakennetta.
- Keitetyn pastan tähteet voi sekoittaa salaattiin, munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.
Riisi
- Keitetyn risiin tähteet voi sekoittaa munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.
- Tee jämäriisiwokki: Paista pannulla kasviksia, lisää joukkoon keitetty riisi ja mausta aasialaisittain. Lisää lopuksi joukkoon esimerkiksi katkarapuja ja kuumenna.
- Keitettyä riisiä voi lisätä salaattiin, hedelmäsalaattiin, rahkaan tai vaikkapa sämpylä- tai pannukakkutaikinaan.