Tarjottavaa tähteistä: Vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön - Yhteishyvä

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön

Perunamuusista valmistuu herkullisia rieskoja ja keitetty pasta ja riisi ovat mainio lisä salaatteihin ja keittoihin. Katso vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön!

Jaa Somessa
Teksti
Sanna Autio
Kuvat
SOK

Peruna

  • Keitetyt perunat ja perunamuusin voi pakastaa. Keitettyjen perunoiden rakenne saattaa muuttua murenevaksi, mutta ne ovat silti käyttökelpoisia pyttipannussa ja munakkaassa.
  • Keitettyä perunaa voi lisätä munakkaaseen tai mureketaikinaan.
  • Perunamuusi säilyy myös jääkaapissa useita päiviä. Sen voi maustaa vaikkapa sinapilla tai yrteillä.
  • Perunamuusin lopusta voi leipoa rieskoja lisäämällä jouhoja muusiin. Paista 250 asteessa 10 minuuttia. 

Pasta

  • Keitetty pasta säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta se liisteröityy sisältämänsä tärkkelyksen vuoksi. Kuumentaminen ja loraus öljyä parantaa rakennetta.
  • Keitetyn pastan tähteet voi sekoittaa salaattiin, munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.

Riisi

  • Keitetyn risiin tähteet voi sekoittaa munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.
  • Tee jämäriisiwokki: Paista pannulla kasviksia, lisää joukkoon keitetty riisi ja mausta aasialaisittain. LIsää lopuksi joukkoon esimerkiksi katkarapuja ja kuumenna.
  • Keitettyä riisiä voi lisätä salaattiin, hedelmäsalaattiin, rahkaan tai vaikkapa sämpylä- tai pannukakkutaikinaan.

Kolme tapaa hyödyntää perunan, riisin ja pastan tähteet

Video: Jämämakaronit munakkaaseen

Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa