Tarjottavaa tähteistä: Vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tarjottavaa tähteistä: Vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 25.10.2019
Ylijääneestä perunamuusista valmistuu herkullisia rieskoja ja keitetty pasta ja riisi ovat mainio lisä salaatteihin ja keittoihin. Katso vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön ja hyödynnä hävikki!

Peruna

  • Keitetyt perunat ja perunamuusin voi pakastaa. Keitettyjen perunoiden rakenne saattaa muuttua murenevaksi, mutta ne ovat silti käyttökelpoisia pyttipannussa ja munakkaassa.
  • Keitettyä perunaa voi lisätä munakkaaseen tai mureketaikinaan.
  • Perunamuusi säilyy myös jääkaapissa useita päiviä. Sen voi maustaa vaikkapa sinapilla tai yrteillä.
  • Perunamuusin lopusta voi leipoa rieskoja lisäämällä jouhoja muusiin. Paista 250 asteessa 10 minuuttia. 

Pasta

  • Keitetty pasta säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta se liisteröityy sisältämänsä tärkkelyksen vuoksi. Kuumentaminen ja loraus öljyä parantaa rakennetta.
  • Keitetyn pastan tähteet voi sekoittaa salaattiin, munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.

Riisi

  • Keitetyn risiin tähteet voi sekoittaa munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.
  • Tee jämäriisiwokki: Paista pannulla kasviksia, lisää joukkoon keitetty riisi ja mausta aasialaisittain. Lisää lopuksi joukkoon esimerkiksi katkarapuja ja kuumenna.
  • Keitettyä riisiä voi lisätä salaattiin, hedelmäsalaattiin, rahkaan tai vaikkapa sämpylä- tai pannukakkutaikinaan.

Kolme tapaa hyödyntää pastan, perunan ja riisin tähteet

Video: Käytä jämämakaronit munakkaaseen

Tarjottavaa tähteistä: Lue juttusarjan muut osat

Katso kaikki ideat hävikkiruoan hyödyntämiseen