Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
halloween-menu lapsille

Tee neljä helppoa herkkua – ja lasten halloween-juhla voi alkaa!

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 7.10.2021
Muokattu: 7.10.2021
Kokoa halloween-menu naperoiden suosikkiherkuista, nakeista, kanasta ja rouskuvan rapeista kasviksista, joita saa dippailla kermaviilikastikkeeseen. Jälkkärinä maistuvat helpot mokkapalat. Niiden päällä on hirmuisen herkullista keksilevitettä.

Popsi popsi porkkanahaamuja

Terveelliset ja värikkäät dippikasvikset katoavat leikin lomassa takuulla lautaselta. Leikkaa pitkittäin viipaloidut porkkanat terävällä pienellä veitsellä aaveiksi ja paina niille tuijottava katse esimerkiksi grillitikulla. Porkkana-aaveet voivat innostaa katsomaan myös muita kasviksia halloween-silmin: onkohan kukkakaali sittenkin lakanaan pukeutunut kummitus? Ammottaako paprikan keskellä kammottavat kasvot? Hui! Äkkiä dippiin ja suuhun.

Pikkuisen kipakammat kanapalat

Itse tehdyt kanapuikot ovat vahva haastaja kalapuikoille ja ne päihittävät myös tutut kananugetit – ainakin, jos tykkää pienestä chilin puraisusta. Cayennepippurilla maustetut kanapuikot voi paistaa öljyssä pannulla tai uunissa ilman rasvaa. Dippaa puikkoja samaan kastikkeeseen kuin kasviksia. Se syntyy helposti sekoittamalla desilitra salsakastiketta 200 grammaan kermaviiliä tai maustamatonta tuorejuustoa.

Nakit taikinakäärmeen lumoissa

Näitä nakkeja ei muumioidakaan päästä varpaisiin. Ne vain kiepautetaan taikinakäärmeen vangiksi. Tämä naposteluherkku syntyy helposti: pyöräytä nakin ympärille ohut lehtitaikina- tai voitaikinasuikale, pätki suupaloiksi ja paista uunissa.

Mmm, mitä mokkapaloja!

Ei lastenjuhlia ilman mokkapaloja! Mutta millaisia? Kuorruta suklaiset mokkikset hurrrjan herkullisella keksilevitteellä tai tee kummittelevia halloween-mokkapaloja, joissa maistuu lakritsi. Halloween-kepposten keskellä saattaisi maistua myös veikeät shakkimokkapalat.

Tässä lapsiperheen halloween-menussa yllättävät jälkkärit:

Katso täältä lisää ideoita halloweeniin!