Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Avokado-pastasalaatti

Terveellistä arkiruokaa x 7 – aloita vuosi raikkaasti näillä resepteillä!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 11.1.2021
Muokattu: 12.1.2021
Tammikuussa valo alkaa vähitellen lisääntyä ja keho kaipaa raikkaampia ruokia talven tuhtien makujen rinnalle. Kokosimme yhteen 7 terveellisempää arkiruokareseptiä, joista voit koostaa itsellesi arkiruoat vaikka koko viikoksi.

1. Helppo ja kevyt kanakeitto on vartissa valmis

Tämä keitto on terveellistä pikaruokaa parhaimmillaan! Kanan jauheliha, valmiiksi pilkotut tuorekasvikset ja täysjyvänuudelit saavat makua sitruunasta ja curryjauheesta.

2. Avokado-pastasalaatti on terveellinen ja täyttävä lounas

Runsaasti pehmeitä rasvoja sisältävä avokado on yksi tammikuun satokausikasviksista. Tämä salaatti lainaa makuja suositusta avokadopastasta, mutta spagetti vaihtuu täysjyväpastaan ja kovat juustot raejuustoon.

3. Tomaattinen kalakeitto lohesta tai kuhasta

Keyvempi kalakeitto saa välimerellisen vivahteen tomaattisoseesta ja kuivatuista yrteistä. Voit käyttää soppaan myös tammikuun sesonkikaloja: haukea, seitiä tai turskaa.

4. Lämmin kanasalaatti pitää nälän loitolla

Alkuvuosi on sitrusten aikaa! Mehukkaat puoliveriappelsiinit maistuvat ihanilta lämpimässä kana-kasvissalaatissa. Väriä salaattiin tuovat myös paprika, bataatti ja granaattiomena.

5. Tee lehtikaalipata helposti säilykelinsseistä

Tässä padassa on paljon hyvää: lehtikaalia, linssejä ja lämmittäviä mausteita. Voit korvata tuoreen kurkuman kurkumajauheella.

6. Uunijuureksista ja kaurapalasta syntyy täyttävä salaatti

Saat tästä salaatista helposti syötävää useammalle päivälle, kun teet kerralla ison satsin uunijuureksia ja säilytät salaatin ainekset omissa rasioissaan. Proteiinipitoinen kaurapala on kotimainen vaihtoehto tofulle.

7. Terveellisempi jauhelihakastike keventyy kasviksilla

Lisää tuttuun jauhelihakastikkeeseen purjoa, porkkanaa, palsternakkaa ja lehtikaalia. Kasvikset tuovat kastikkeeseen paitsi keveyttä, myös lisää makua.

Lisää ideoita terveelliseen arkiruokaan