Uusien perunoiden keittäminen – näin kypsennät varhaisperunat oikein | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Varhaisperunat

Uusien perunoiden keittäminen – näin kypsennät varhaisperunat oikein

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.6.2017
Muokattu: 20.5.2020
Ensimmäiset kotimaiset uudet perunat on aina odotettu juttu! Varhaisperunat kannattaa valmistaa huolella, niin niiden mausta saa eniten irti.

Näin keität uudet perunat oikein:

  1. Pese uudet perunat kylmällä vedellä.
  2. Harjaa multa pois, mutta jätä kuori, sillä se sisältää hyviä ravintoaineita.
  3. Laita perunat kiehuvaan veteen, joka on maustettu suolalla ja tillin varsilla. Kaada liika vesi pois.
  4. Keitä potut kannen alla juuri ja juuri kypsiksi. Lajikkeesta riippuen varhaisperunat kypsyvät 10–15 minuutissa.
  5. Kaada vesi pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Kuumenna hetki ilman kantta, kunnes loppu vesi haihtuu höyrynä pois.

Lajikkeesta riippuen varhaisperunat kypsyvät 10–15 minuutissa.

Lue lisää perunasta