Vihreä tankoparsa, raikas varhaiskaali, ihana raparperi ja muut toukokuun satokausikasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsa-pekonipiirakka

Vihreä tankoparsa, raikas varhaiskaali, ihana raparperi ja muut toukokuun satokausikasvikset

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.5.2018
Muokattu: 31.8.2020
Poimi keittiöön – tai vaikkapa kauden ensimmäisiksi grillattaviksi – satokauden parhaita makuja: parsaa, paprikoita, kesäkurpitsaa, raparperiä ja varhaiskaalia. Tältä sivulta löydät toukokuun satokausireseptit.

Vihreä tankoparsa

Himoittu sesonkiherkku tankoparsa on parhaimmillaan tuoreena, älä siis turhaan säästele sitä. Höyrytä, keitä, paista, paahda, grillaa tai marinoi – kaikki on sallittua! Hävikiltä välttyy, kun käyttää kuoret ja kannat kasvisliemeen. Kääräise parsanippu kosteaan keittiöpyyhkeeseen jääkaappiin, niin pidennät sen säilyvyyttä.

Varhaiskaali

Raikkaan rouskuva varhaiskaali avaa avomaan sesongin. Vaali mehukkuutta ja makua, ja nauti tämä herkkä kaali raakana tai nopeasti kypsennettynä. Varhaiskaalin parhaat puolet pääsevät esiin sellaisenaan salaateissa, pikaisesti paahdettuna, lohkoina grillissä tai keittoihin lisättynä.

Paprikat

Väli-Amerikan suosikkikasvis on hullaannuttanut suomalaiset, nykyään paprikat ovat Suomen suosituimpia vihanneksia. Kokeile eri lajikkeita raakana, paahdettuna tai grillissä. Yllättävää, mutta totta: paprikassa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. Paprika maistuu myös lapsille, rouskis!

Kesäkurpitsa

Paloittele kevyttä ja maukasta kesäkurpitsaa paistoksiin, viipaloi grilliin, halkaise ja kuorruta uunissa, keitä vaniljalla maustetuksi hilloksi ja raasta meheviin taikinoihin. Kesäkurpitsalla keventäminen on helppoa ja herkullista. Tuore kesäkurpitsa viihtyy viileässä mutta ei kylmässä.

Raparperi

Ihanaa mehua, raikasta kiisseliä ja rapeaa raparperipiirakkaa – puutarhan ensimmäinen sato kerätään raparperista. Makeiden muistojen rinnalle syntyvät grillatut raparperit sekä suolaiset salsat. Kokeile uutta ja ylläty positiivisesti!

Katso lisää reseptejä ja vinkkejä satokauden parhaista kasviksista