Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Näin toteutat Vain elämää -puurobaarin

Virittäydy joulutunnelmaan pienellä porukalla: järjestä rento riisipuurobrunssi

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.11.2020
Muokattu: 19.11.2020
Pikkujouluja ei voi tänä vuonna järjestää tavalliseen tapaan, mutta kokonaan niitä ei tarvitse perua. Yksi vaihtoehto on kotoisa riisipuurobrunssi. Kutsu perhe tai ystävät höyryävän puurokattilan ja herkullisten lisukkeiden ääreen, keitä tarjolle glögiä ja laita joululaulut taustalle soimaan.

Tee perinteinen riisipuuro tai kokeile kookosta

Riisipuuro on ihanan helppo brunssiruoka, sillä kokkaamiseen riittää yksi kattila eikä esivalmisteluja tarvita. Kumpi kuulostaa enemmän teidän porukan jutulta: perinteinen, punaiseen maitoon keitetetty riisipuuro vai kookosmaitoon tehty, myös vegaaneille sopiva riisipuuro?

Kylkeen sekahedelmäkiisseliä tai talvista hedelmäkeittoa sesongin aineksista

Keitä kuivahedelmistä vaniljainen sekahedelmäsoppa tai kokeile sesongin parhaista hedelmistä tehtyä tuorehedelmäkeittoa. Sen trooppinen maku sopii erityisen hyvin yhteen kermaisen kookosriisipuuron kanssa. Kaakkois-Aasian mieleen tuova makuyhdistelmä lievittää nälän lisäksi pahinta kaikokaipuuta.

Vai sittenkin hilloketta? Inkiväärinen päärynähilloke ja persimonhillo maistuvat ihanilta riisipuuron kanssa.

Ihanat ripokkeet: paahdetut pähkinät ja piparigranola

Nosta riisipuuro uudelle tasolle herkullisesti rouskuvilla ripokkeilla. Tällä joulupuuroaterialla jokainen löytää puurostaan mantelin, kun katat pöytään suolaisenmakeita joulumanteleita tai pähkinäistä piparigranolaa. Jos haluat brunssille lisää runsautta, lisukkeiksi sopivat myös tuoreet hedelmät paloiteltuina tai soseutettuina, sulatetut kotimaiset pakastemarjat, siemenet, suklaa- ja pähkinätahnat

Valmista tuli! On aika kokoontua yhteiseen pöytään

Kata riisipuurobrunssi puurobaarin muotoon, jossa jokainen voi koota puurosta, hedelmäkeitosta ja ripokkeista haluamansa annoksen. Laita lisukkeet erilaisiin kulhoihin, kokoa ne rennosti puurokattilan ympärille ja koristele kattaus jouluisilla oksilla ja kukilla. Lämmitä vielä kattilallinen glögiä ja brunssi voi alkaa.

Jouluun valmistautumisen voi ottaa vieläkin rennommin! Katso parhaat naposteltavat jouluiseen leffamaratoniin

Koska on joulu – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Rentoudu ja unohda vaatimukset tai jouluta vaikka joka ilta. Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla. Koska on joulu.