Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Löydät ne paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.4.2016
|
Muokattu: 28.2.2024

Nadorcott-mandariini

Täydellinen välipala. Nadorcott-mandariinissa on kaikkea, mitä hedelmältä voi toivoa: se on makea, siemenetön ja helposti kuorittava. Syö sellaisenaan tai

Ambrosia-omena

Omena on parasta syötynä sellaisenaan, mutta maistuu myös piirakoissa, puuroissa ja pannukakussa. Ambrosia-omenan maku on makea, ei kovin hapokas.

Ananas

Anna ananakselle aikaa, hedelmä kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä erityisen mehukkaaksi. Ananas mureuttaa ja pehmentää lihan sekä on kastikkeiden oiva kaveri. Paista pastaan vuolukanan pariksi mehukasta ananasta.

Inkivääri

Kirpeän aromaattinen tuore inkivääri säväyttää monipuolisuudellaan. Se piristää kana-, kala- ja kasvisruoat – ja sopii myös leivontaan, juomiin ja jälkkäreihin. Inkivääri on helpointa käyttää raasteena: kuori muhkurainen mykerö ja raasta.

Avokado

Aloita aamusi energisesti avokadolla! Se tuo pehmeää makua smoothieen, leivälle, salaattiin ja moniin ruokiin. Kevennä suklaaherkut avokadolla, jonka sisältämä rasva on pääasiassa pehmeää rasvaa.

Sitruuna

Sitruuna on kokkaajan ja leipojan suosikkihedelmä! Piristä raikkaalla sitruunalla salaatinkastikkeita, pastoja ja leivonnaisia. Purista mehua kalafileelle ja kanaruokiin. Lisää raastettua sitruunankuorta jälkiruokiin.

Valkosipuli

Voimakas valkosipuli maustaa lukuisat ruoat pastoista keittoihin, salaatteihin ja uuniruokiin. Valkosipulipaahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Mausta uunissa paahdetut valkosipulit hunajalla tai tee nopeat naposteluleivät hieromalla paahdettuja leipäviipaleita valkosipulinkynnellä.

Mango

Kuin aurinko hedelmäkulhossa. Mangon värikkään kuoren alta paljastuu ihanan makea ja mehukas keltainen hedelmä, joka sopii täydellisesti smoothieen. Paloittele mangoa salaatteihin ja salsakastikkeisiin. Kokeile sitä myös leivonnassa ja lämpimissä ruoissa.

Ananaskirsikka

Nimensä mukaisesti happaman kirpeä ananaskirsikka maistuu hieman ananakselle. Ruskeisiin lehtiin verhoutunut ananaskirsikka on upea koriste kakkuihin ja booliin, mutta on siitä muuhunkin. Käytä ananaskirsikoita esimerkiksi helposti valmistettaviin hedelmäisiin ja sokerittomiin välipalapatukoihin.

Hunajameloni

Raikkaanmakea hunajameloni on oiva makupari ilmakuivatulle kinkulle. Kevyenä herkkuna se viihtyy hyvin myös juustojen ja makeampien melonien seurassa. Hunajamelonia voi myös grillata!

Kokkaa myös kalaa!

Mausta tuoreilla yrteillä