Piparikranssi
Noin 2 tuntia (josta noin 1,5 tuntia aktiivista)

Nappaa talteen!
Piparikranssi on joulunajan ilahduttavin koriste, joka kelpaa popsia suuhunsa myöhemmin! Helppo kranssi valmistetaan liimaamalla piparkakut yhteen sulalla sokerilla.
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa |
| Sokeriliima | |
|---|---|
| 1 dl | sokeria |
| Koristeluun | |
| 125 g | (1 tuubi) sokerikuorrutetta |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata piparkakkutaikinaa huoneenlämmössä 30–40 min.
- 2.
Kauli levyt jauhotetulla alustalla 2–3 mm paksuuteen ja ota muotilla piparkakkuja. Pyöreällä, halkaisijaltaan noin 6,5 cm muotilla taikinasta saa tehtyä kaksi isoa kranssia. Kuvan mukaiseen kranssiin tulee 14 piparkakkua. Voit halutessasi tehdä muutaman piparin yläosaan pienen reiän nauhaa varten.
- 3.
Nosta piparit lastalla leivinpaperille pellille. Paista piparkakkuja uunissa 5–7 minuuttia. Anna piparien jäähtyä täysin ennen koristelua ja kokoamista.
- 4.
Sommittele pipareista ympyrä niin, että piparit osuvat osin päällekkäin. Pohjalle tulee esimerkiksi 7 piparia ja päälle 7 piparia.
- 5.
Valmista sokeriliima sulattamalla sokeri kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeaksi. Pienennä lieden tehoa, sillä sokeri palaa herkästi. Liimaa piparit yhteen kastamalla päällimmaisen piparin alareunat sulaan sokeriin niin, että se kiinnittyy kahteen alla olevaan pipariin.
- 6.
Anna sokeriliiman kovettua ja kuivua hetki ennen koristelua. Koristele kranssi sokerikuorrutteella. Lisää ripustusnauha kranssin keskeltä tai pipariin tehdystä aukosta.
Piparikranssi
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta noin 1,5 tuntia aktiivista)
Piparikranssi on joulunajan ilahduttavin koriste, joka kelpaa popsia suuhunsa myöhemmin! Helppo kranssi valmistetaan liimaamalla piparkakut yhteen sulalla sokerilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa |
Sokeriliima | |
| 1 dl | sokeria |
Koristeluun | |
| 125 g | (1 tuubi) sokerikuorrutetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata piparkakkutaikinaa huoneenlämmössä 30–40 min.
- 2
Kauli levyt jauhotetulla alustalla 2–3 mm paksuuteen ja ota muotilla piparkakkuja. Pyöreällä, halkaisijaltaan noin 6,5 cm muotilla taikinasta saa tehtyä kaksi isoa kranssia. Kuvan mukaiseen kranssiin tulee 14 piparkakkua. Voit halutessasi tehdä muutaman piparin yläosaan pienen reiän nauhaa varten.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) piparkakkutaikinaa - 3
Nosta piparit lastalla leivinpaperille pellille. Paista piparkakkuja uunissa 5–7 minuuttia. Anna piparien jäähtyä täysin ennen koristelua ja kokoamista.
- 4
Sommittele pipareista ympyrä niin, että piparit osuvat osin päällekkäin. Pohjalle tulee esimerkiksi 7 piparia ja päälle 7 piparia.
- 5
Valmista sokeriliima sulattamalla sokeri kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeaksi. Pienennä lieden tehoa, sillä sokeri palaa herkästi. Liimaa piparit yhteen kastamalla päällimmaisen piparin alareunat sulaan sokeriin niin, että se kiinnittyy kahteen alla olevaan pipariin.
Määrä Ainesosa 1 dl sokeria - 6
Anna sokeriliiman kovettua ja kuivua hetki ennen koristelua. Koristele kranssi sokerikuorrutteella. Lisää ripustusnauha kranssin keskeltä tai pipariin tehdystä aukosta.
Määrä Ainesosa 125 g (1 tuubi) sokerikuorrutetta
Koristeluun sopivat sokerikuorrutteen lisäksi nonparellit ja pienet makeiset. Saat pienempiä kransseja käyttämällä vähemmän tai pienempiä pipareita.
Ravintosisältö
1468
Energiaa kcal
6143
Energiaa kj
45,5 g
Rasvaa
22,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
243,0 g
Hiilihydraatteja
162,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
1468
Energiaa kcal
6143
Energiaa kj
45,5 g
Rasvaa
22,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
243,0 g
Hiilihydraatteja
162,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























