Piparikranssi

arvosana5/5

(3)arviota
2 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta noin 1,5 tuntia aktiivista)

Piparikranssi on joulunajan ilahduttavin koriste, joka kelpaa popsia suuhunsa myöhemmin! Helppo kranssi valmistetaan liimaamalla piparkakut yhteen sulalla sokerilla.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa

Sokeriliima

1 dlsokeria

Koristeluun

125 g(1 tuubi) sokerikuorrutetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata piparkakkutaikinaa huoneenlämmössä 30–40 min.

  2. 2

    Kauli levyt jauhotetulla alustalla 2–3 mm paksuuteen ja ota muotilla piparkakkuja. Pyöreällä, halkaisijaltaan noin 6,5 cm muotilla taikinasta saa tehtyä kaksi isoa kranssia. Kuvan mukaiseen kranssiin tulee 14 piparkakkua. Voit halutessasi tehdä muutaman piparin yläosaan pienen reiän nauhaa varten.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa
  3. 3

    Nosta piparit lastalla leivinpaperille pellille. Paista piparkakkuja uunissa 5–7 minuuttia. Anna piparien jäähtyä täysin ennen koristelua ja kokoamista.

  4. 4

    Sommittele pipareista ympyrä niin, että piparit osuvat osin päällekkäin. Pohjalle tulee esimerkiksi 7 piparia ja päälle 7 piparia.

  5. 5

    Valmista sokeriliima sulattamalla sokeri kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeaksi. Pienennä lieden tehoa, sillä sokeri palaa herkästi. Liimaa piparit yhteen kastamalla päällimmaisen piparin alareunat sulaan sokeriin niin, että se kiinnittyy kahteen alla olevaan pipariin.

    MääräAinesosa
    1 dlsokeria
  6. 6

    Anna sokeriliiman kovettua ja kuivua hetki ennen koristelua. Koristele kranssi sokerikuorrutteella. Lisää ripustusnauha kranssin keskeltä tai pipariin tehdystä aukosta.

    MääräAinesosa
    125 g(1 tuubi) sokerikuorrutetta

Koristeluun sopivat sokerikuorrutteen lisäksi nonparellit ja pienet makeiset. Saat pienempiä kransseja käyttämällä vähemmän tai pienempiä pipareita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.11.2025
|
Päivitetty: 8.11.2025

Samankaltaisia reseptejä