Pyttipannu joulukinkusta

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min (josta 20 min aktiivista)

Pyttipannu syntyy kätevästi joulukinkun ja perunoiden tähteistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kg(8–10) perunaa keitettynä (kiinteä lajike)
400 gkinkkua (joulukinkun tähteitä tai muuta kinkkua)
1 kpl sipuli
2 rklrypsiöljyä
1 rkl kokojyväsinappia
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    1 kg(8–10) perunaa keitettynä (kiinteä lajike)
    400 gkinkkua (joulukinkun tähteitä tai muuta kinkkua)
    1 kpl sipuli
  2. 2

    Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista perunoita öljyssä, kunnes ne saavat kullanruskean pinnan. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes se pehmenee. Lisää kinkkukuutiot ja paista vielä 2–3 minuuttia. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rkl kokojyväsinappia
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Vinkki: Tarjoa pyttipannu paistettujen kananmunien, etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kanssa.

Hyvästi hävikki: Pyttipannuun voi pilkkoa mukaan myös porkkanaa, lanttua tai muita joulupöydästä jääneitä kasviksia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.12.2025
|
Päivitetty: 6.12.2025

Samankaltaisia reseptejä