Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

3 x uudet hölskytyskurkut

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Hölskytä kurkkuihin uudet maut! Lisää mausteeksi mansikkaa ja limeä tai melonia ja minttua. Kokeile myös pikanttia piparjuurta ja kuminansiemeniä.

Ainekset

560 g
(8 kpl) Avomaankurkkua/maku

Mansikka-limekurkut

500 g
(1 rs) mansikoita
1 kpl
Lime
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa

Piparjuuri-kuminakurkut

2 rkl
Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa
1 tl
Kuminansiemeniä
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Vesimeloni-minttukurkut

1 l
Vesimelonia kuutioina
1 kpl
Ruukku minttua
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mansikka-limekurkut

Huuhtele ja viipaloi kurkut. Laita viipaleet kulhoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu. Lisää limen kuori, mehu, sokeri ja suola kurkkuihin. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Perkaa ja viipaloi mansikat. Lisää mansikat kurkkuihin juuri ennen tarjoamista. Vinkki: Lisää mansikkakurkkujen mausteeksi tuoretta chiliä.

560 g
(8 kpl) Avomaankurkkua/maku
1 kpl
Lime
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
500 g
(1 rs) mansikoita
2

Piparjuuri-kuminakurkut

Huuhtele kurkut ja leikkaa ne tikuiksi. Laita kurkkutikut kulhoon. Raasta piparjuuri ja lisää se muiden makuaineiden kanssa kurkkuihin. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

560 g
(8 kpl) Avomaankurkkua/maku
2 rkl
Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa
1 tl
Kuminansiemeniä
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
3

Vesimeloni-minttukurkut

Huuhtele ja kuutioi kurkut. Laita kuutiot kulhoon. Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi ja hienonna minttu. Lisää ne, etikka, sokeri ja suola kurkkuihin. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

560 g
(8 kpl) Avomaankurkkua/maku
1 l
Vesimelonia kuutioina
1 kpl
Ruukku minttua
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Ravintosisältö laskettu mansikka-limekurkuille.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Kaisa Jouhki
Julkaistu: 8.6.2018
|
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

335

1404

3,0 g

58,0 g

55,0 g

13,0 g

7,0 g

6,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Lime.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli