Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Isoäidin maalaissalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Varsikukkakaalilla ja ruiskrutongeilla höystetty vihersalaatti tarjotaan vanhanajan tyyliin kananmuna-kermaviilikastikkeen kera.

Ainekset

160 g
(1 rs) varsikukkakaalia
1
ps salaattisekoitusta
1 kpl
keräsalaatti
1/2 kpl
(200 g) kurkkua
1 kpl
punasipuli
4
viipaletta ruisleipää
1 rkl
rypsiöljyä
1/2
ruukkua minttua

Kastike

3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 tl
sokeria
2 tl
etikkaa
1 tl
sinappia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee kastike. Keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä ne, kuori ja erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Hienonna keltuaiset haarukalla. Lisää muut kastikeainekset ja sekoita tasaiseksi. Silppua valkuaiset.

3 kpl
kananmunaa
1 tl
sinappia
2 tl
sokeria
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
etikkaa
1/2 tl
suolaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2

Keitä kukkakaaleja vähässä vedessä 3 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä.

160 g
(1 rs) varsikukkakaalia
3

Revi keräsalaatti. Lisää salaattisekoitus. Suikaloi kurkku ja sipuli

1 kpl
keräsalaatti
1
ps salaattisekoitusta
1/2 kpl
(200 g) kurkkua
1 kpl
punasipuli
4

Kuutioi leivät ja paista ne öljyssä rapeiksi.

4
viipaletta ruisleipää
1 rkl
rypsiöljyä
5

Kokoa salaatti vadille. Lisää silputut valkuaiset, leipäpalat ja mintunlehdet. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2019
|
Muokattu: 11.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

282

1181

20,5 g

7,3 g

5,8 g

5,5 g

1,5 g

17,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ps salaattisekoitusta,

viipaletta ruisleipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli