Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jogurttipannacotta ja thai-mansikkasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jogurttipannacotta ja thai-mansikkasalaatti on raikas ja kesäinen jälkiruoka. Tuore korianteri, minttu ja inkivääri tuovat reilusti makua mansikkasalaattiin.

Ainekset

2 kpl
liivatelehteä
2 dl
maitoa
1 dl
kermaa
vaniljatanko halkaistuna
2 kpl
kaffirlimenlehteä
1 dl
sokeria
2 dl
turkkilainen jogurttia

Thai-mansikkasalaatti

2 rkl
sokeria
1/2 dl
vettä
1 cm
pala inkivääriä ohuina suikaleina
200 g
mansikkaa puolitettuna
2 kpl
palaa valkosuklaata rouhittuna
2 kpl
oksaa tuoretta minttua
2 kpl
oksaa tuoretta korianteria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Valmista ensin jogurttipannacotta. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

2 kpl
liivatelehteä
2

Kiehauta maito, kerma, vaniljatanko, limenlehdet sekä sokeri. Purista liivatteesta vedet pois ja lisää massan joukkoon. Anna maustua kelmun alla noin 1 tunti.

2 dl
maitoa
1 dl
kermaa
vaniljatanko halkaistuna
2 kpl
kaffirlimenlehteä
1 dl
sokeria
3

Kun massa on huoneenlämpöistä, poista massasta vaniljatanko sekä limenlehdet. Lisää joukkoon jogurtti. Sekoita tasaiseksi. Jaa massa laseihin tai annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

2 dl
turkkilainen jogurttia
4

Valmista mansikkasalaatti. Keitä sokeri, vesi ja inkivääri kattilassa noin 3 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada puolitettujen mansikoiden päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia.

2 rkl
sokeria
1/2 dl
vettä
1 cm
pala inkivääriä ohuina suikaleina
200 g
mansikkaa puolitettuna
5

Kumoa jogurttipannacotta lautaselle ja annostele mansikat viereen. Koristele mintulla, korianterilla sekä rouhitulla valkosuklaalla.

2 kpl
oksaa tuoretta minttua
2 kpl
oksaa tuoretta korianteria
2 kpl
palaa valkosuklaata rouhittuna

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 19.11.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

788

3299

41,0 g

24,8 g

88,8 g

84,5 g

2,3 g

14,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl kermaa,

vaniljatanko halkaistuna,

2 kpl kaffirlimenlehteä,

1 cm pala inkivääriä ohuina suikaleina,

2 kpl oksaa tuoretta minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli