Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvispanzanella ja naattipesto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista italialainen panzanella-salaatti rapeista kesäkasviksista ja leipäkrutongeista. Tarjoa leipäsalaatti porkkanan naateista tehdyn peston kanssa.

Ainekset

4 kpl
viipaletta maalaisleipää
1 rkl
oliiviöljyä
4 kpl
porkkanaa
300 g
(1 kpl) kukkakaali
200 g
(1 rs) kirsikkaterttutomaatteja
1 kpl
kesäsipuli varsineen
2 rkl
pieniä kapriksia
70 g
(1 rs) versoseosta

Naattipesto

1 rkl
pinjansiemeniä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
porkkanan naattien lehtiä
1 dl
basilikanlehtiä
3 rkl
raastettua parmesaania
3/4 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Valmista pesto. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen. Kuori valkosipuli. Nypi lehdet porkkanoiden naateista. Laita valkosipuli, porkkanan- ja basilikanlehdet, pinjansiemenet ja parmesaani tehosekoittimeen. Lisää noin puolet öljystä ja sitruunamehu. Soseuta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat pestomaisen seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 dl
porkkanan naattien lehtiä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunamehua
3 rkl
raastettua parmesaania
sormisuolaa
3/4 dl
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
1 rkl
pinjansiemeniä
1 dl
basilikanlehtiä
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Paahda uunissa 5 minuuttia. Voit paistaa leivät rapeiksi myös pannulla.

4 kpl
viipaletta maalaisleipää
1 rkl
oliiviöljyä
3

Kuori porkkanat. Veistä kuorimaveitsellä porkkanoista lastuja. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Puolita tomaatit. Hienonna kevätsipuli varsineen.

4 kpl
porkkanaa
300 g
(1 kpl) kukkakaali
200 g
(1 rs) kirsikkaterttutomaatteja
1 kpl
kesäsipuli varsineen
4

Yhdistä leipäkuutiot, kasvikset, kaprikset ja versoseos. Sekoita joukkoon puolet pestosta. Tarjoa loppu pesto erikseen kastikkeena.

2 rkl
pieniä kapriksia
70 g
(1 rs) versoseosta

Vinkki: Saat salaatista ruokaisamman lisäämällä siihen fetaa, vuohenjuustoa tai halloumia.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2019
|
Muokattu: 24.5.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

302

1267

23,8 g

3,0 g

15,8 g

6,0 g

5,0 g

4,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl pieniä kapriksia,

1 dl porkkanan naattien lehtiä,

3 rkl raastettua parmesaania.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli