Raparperi-vuohenjuustosalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperi-vuohenjuustosalaatti

Raparperi-vuohenjuustosalaatti
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Uunin lämpötila
200°C
Keväinen vuohenjuustosalaatti rikastetaan hunajalla makeutetulla raparperilla. Salaatti sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin vaikka kevään juhlapöydässä.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
(4-5) raparperin vartta
2 dl
hasselpähkinöitä
3 rkl
hunajaa
100 g
(1 rs) rucolaa
100 g
(1 rs) babypinaattia
1
ruukku ruohosipulia
400 g
(2 pkt) vuohenjuustoa

KASTIKE

4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
vahvaa sinappia
1/2 tl
suolaa

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen.

2

Leikkaa raparperit 2–3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita raparperipalat ja pähkinät uunipellille. Valuta päälle hunajaa ja paahda uunissa 10 minuuttia. Lusikoi raparperit ja pähkinät salaattikulhoon.

3 rkl
hunajaa
500 g
(4-5) raparperin vartta
3

Valmista kastike. Valuta pellille valunut hunajainen neste toiseen kulhoon. Sekoita nesteeseen öljy, etikka, sinappi ja suola. Vispaa tasaiseksi.

4 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
2 tl
vahvaa sinappia
2 rkl
valkoviinietikkaa
4

Lisää raparperien joukkoon rucola ja pinaatti. Hienonna ruohosipuli ja lisää se salaattiin. Murenna lopuksi juusto ja sekoita se salaattiin. Lusikoi päälle kastiketta.

100 g
(1 rs) babypinaattia
100 g
(1 rs) rucolaa
1
ruukku ruohosipulia
400 g
(2 pkt) vuohenjuustoa
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 11.4.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g87 g
Proteiinia28 g110 g
Rasvaa64 g254 g
Kuituja8 g32 g
Energiaa kj3296 13185
Energiaa kcal787 3148

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku ruohosipulia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g87 g
Proteiinia28 g110 g
Rasvaa64 g254 g
Kuituja8 g32 g
Energiaa kj3296 13185
Energiaa kcal787 3148

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku ruohosipulia

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.