Elastinen: "Humöret bestämmer jag själv" - Yhteishyvä

Elastinen: "Humöret bestämmer jag själv"

Elastinen: "Mieliala on omissa käsissäni"

Musikern Elastinen alias Kimmo Laiho, 34, är känd för sin positiva attityd och han trollar fram ett gott humör åt sig varje morgon.

some.share_label
contributors.writer
Miia Vähähyyppä
contributors.photo
SOK

"Jag har egentligen två helt olika sidor i mig. Å ena sidan är jag lugn och eftertänksam, och folk kanske tycker att jag är mindre sprudlande än de hade väntat sig. Å andra sidan finns det en energi och glädje i mig, vilket har gjort mig berömd. Jag har hittat ett sätt att vara positiv, men ändå trovärdig, och slagit hål på stereotypin att en rapartist måste vara hård och tuff.

Jag tror att jag har ärvt det positiva från min mamma. Hon lärde mig att om allt är väl, ska man inte klaga. Visst drabbas jag också ibland av dålig feeling eller irritation över att jag måste gå på jobb, men jag tror att jag själv bestämmer över humöret.

Varje morgon ser jag till att bli på gott humör genom att till exempel kolla på roliga motivations- eller kattvideor, dricka kaffe i lugn och ro och lyssna på nya raplåtar. Jag styr min stämning med hjälp av musik. Jag skapar ett soundtrack för min dag som en filmregissör: jag funderar vilken låt passar för just den stund när jag startar bilen eller går och lägger mig. Om jag drabbas av en riktig dålig dag, överdriver jag och vältrar mig i eländet, tills jag fram mot kvällen bara skrattar åt alltihop.

Det är roligt och lite generande att jag anses vara så positiv. Därför tror jag att det finns en beställning på det positiva. Människan behöver positiva förebilder, för alla andra är bara varnande exempel. Min egen förebild är chefen för mitt gym, världsmästaren i breakdance Johannes Hattunen, som skadade sin handled och fick gå med gips hela sommaren. Trots det kunde han säga: 'Det var bra att det här hände.' Jag själv har ännu långt kvar till en sådan positiv attityd.

Min önskan är att ändra atmosfären inom nöjesvärlden i en mer positiv riktning. Det skulle vara fint om man mindes mig som den som lyckades höja humöret hos folk."

Elastinen
musikern

publication_info.published_label: 24.7.2015
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label