Hemligheten bakom goda bullar - Yhteishyvä

Hemligheten bakom goda bullar

Kuvateksti

3. Fördela degen i 24 delar och rulla dem till runda bullar på mjölat bord. Rulla bullarna med handen och tryck samtidigt lätt mot bordet. Lägg bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 15 minuter.

Ställ alla råvaror i rumstemperatur ett par timmar i förväg för att jästens funktion inte ska bromsas upp av kalla ingredienser.

some.share_label
contributors.writer
Taina Tellman
contributors.photo
SOK
  • Använd halvgrovt vetemjöl eller specialvetemjöl för att få fina glutentrådar.
  • Tillsätt mjölet vartefter och arbeta ihop degen så att det bildas glutentrådar. Knåda tills degen lossnar från bunkens kanter. På detta sätt får du luftiga bullar som håller sin runda form.
  • Gör hellre en mjukare deg än en som är för kompakt. Du kan vid behov tillsätta mjöl när du rullar degen till bullar.
  • Låt degen stå och jäsa varmt bredvid spisen.
  • Baka glutenfria bullar: 7 dl glutenfri mjölblandning, 2 dl rismjöl och 2 dl psylliumfrö. Tillsätt psylliumfrö tillsammans med jäst, salt och socker i den fingervarma mjölken. Knåda ner mjölet på normalt sätt. Rulla bullarna genast och låt dem jäsa bara en gång.

Så här bakar du fulländade fastlagsbullar

Jättefastlagsbulle

publication_info.published_label: 30.1.2018
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label