Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Familjen Purokuru fick tid tillsammans på en semesterresa. På bilden från vänster Julia Linna, Raku Purokuru, Vesa Purokuru, Sanna Purokuru och Roosa Karvinen.

Tillsammans på Bali

Teksti:
Virpi Salmi
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Fembarnsfamiljen Purokuru lyckades obemärkt samla ihop ett stort bonussaldo och åkte på en drömsemester till Bali för sin Bonus.

Sanna och Vesa Purokuru var nygifta 1990 när Vesas föräldrar gav dem ett S-Förmånskort i present. De skaffade ett parallellkort och började använda sina S-Förmånskort när de handlade mat på S-market i Vaajakoski och senare på Sale i Multia. Matinköpen var stora, eftersom paret fick fem söner: Raku, 26, Santtu, 24, Veeti, 22, Lenni, 19, och Kaapro, 17. Bonus samlades på parets konto men mitt i vardagsstressen hann de inte tänka desto mer på det.

Åren gick, pojkarna blev äldre, det handlades mjölk och bröd, tills paret för fem år sedan började fundera på vad bonuskontot egentligen är. I samband med ett besök i en butik där S-gruppen hade ett serviceställe passade Vesa på att titta in för att fråga hur stor Bonus paret hade samlat.

"Jag föreställde mig att där skulle vara några euro, men vi hade samlat ihop till nästan 8 000 euro. Döm om min förvåning!"

Vi bestämde oss för att använda vår Bonus till någonting gemensamt.

"Eftersom vi klarat oss utan de pengarna i vardagen bestämde vi oss snabbt för att använda dem till någonting gemensamt. Vi började också tanka på ABC", skrattar Sanna.

Eftersom pojkarna redan var vuxna och det var sällan de alla var samlade någon längre stund föddes tanken om en gemensam resa snabbt. Det tog visserligen nästan fem år innan de kunde hitta en tidpunkt som passade alla. Under den tiden ökade bonussaldot ytterligare.

I december förra året tillbringade hela familjen Purokuru och tre av sönernas flickvänner en drömsemester på Bali. Vesa visar foton av de ikoniska risfälten på Bali och en video från Munduk där Sanna hoppar i ett vattenfall från 12 meters höjd ner i vattnet. Nedanför väntar sönerna i vattnet.

"Jag tänkte att de blir stolta om mamma vågar hoppa", säger Sanna.

Under resan hann de även med dykning och snorkling, surfing under ledning av den äldste sonen, cirkuskonster och cirkelträning varannan morgon. Dess-utom hann de äta massor av mi goreng, indonesiska nudlar.

Viktigast av allt var ändå att tillbringa tid tillsammans, och det fick de sannerligen.

"Pengarna skulle snabbt ha gått åt till vardagsutgifter för bil och boende, men nu fick vi uppleva ett fantastiskt, oför-glömligt äventyr."

Se din Bonus