Avokado-lohitacot ja limekastike - Yhteishyvä

Avokado-lohitacot ja limekastike

Annokset
8
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
180°C
Mausta lohi cajunmausteella ja kypsennä uunissa koko perheen avokadotacoihin. Taivuta lämpimät tortillat tacokuoriksi ja odota hetki, niin ne pysyvät hyvin muodossaan.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
lohifileetä

MAUSTEKASTIKE

3 rkl
mietoa sinappia
2 rkl
hunajaa
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
cajunmaustetta
1/2 - 1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

6 kpl
(1 pkt) vehnätortilloja
1 kpl
punasipuli
100 g
(1 pussi) salaattia
1 1/2 kpl
avokadoa

AVOKADO-LIMEKASTIKE

1/2 kpl
avokadoa
2 kpl
limen mehut
200 g
(1 prk) ranskankermaa
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa

Näin teet

1

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa lohifilee noin 3 cm:n välein nahkaan asti niin, että nahka pysyy ehjänä.

800 g
lohifileetä
2

Yhdistä maustekastikkeen ainekset ja levitä se tasaisesti lohen pinnalle. Paista kalaa uunissa 10–15 minuuttia.

2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
hunajaa
1/2 - 1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
cajunmaustetta
3 rkl
mietoa sinappia
3

Puolita tortillat. Lämmitä ne yksitellen kuumalla paistin- tai parilapannulla ilman rasvaa, puhtaan kattilan tai muun painon alla, noin 30 sekuntia molemmin puolin. Taita tortilla lämpimänä taskuksi ja anna jäähtyä työtasolla. Jäähtyessään vehnätortillat kovettuvat hieman ja pysyvät näin paremmin tacokuoren muodossa.

6 kpl
(1 pkt) vehnätortilloja
4

Kuori ja suikaloi sipuli ja huuhtele salaatti.

100 g
(1 pussi) salaattia
1 kpl
punasipuli
5

Halkaise 2 avokadoa, poista kivet ja kuoret. Laita yksi avokadonpuolikas sauvasekoittimen kulhoon kastiketta varten. Purista limet joukkoon. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

1 1/2 kpl
avokadoa
1/2 kpl
avokadoa
200 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
suolaa
1 rkl
hunajaa
6

Leikkaa loput avokadot ohuiksi viipaleiksi.

7

Irrota kypsät kalapalat nahasta. Laita muutama salaatinlehti, avokadoa, sipulia ja lohta tacokuoreen ja lusikoi kastiketta päälle.

100 g
(1 pussi) salaattia
Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
Muokattu: 19.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g64 g
Proteiinia20 g162 g
Rasvaa26 g208 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj1480 11837
Energiaa kcal353 2826

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 kpl (1 pkt) vehnätortilloja

  • 2 kpl limen mehut

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g64 g
Proteiinia20 g162 g
Rasvaa26 g208 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj1480 11837
Energiaa kcal353 2826

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 kpl (1 pkt) vehnätortilloja

  • 2 kpl limen mehut

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.