Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Granaattiomenamokkapalat

Fork and knife
14 Palaa
Fork and knife
14 Palaa
Mokkapalat ovat perinteisesti lasten suosikki, mutta makeaksi taateloitu taikina ja granaattiomenansiemenillä rubinoitu kuorrutus tekevät mokkapaloista tyylikkään tarjottavan myös aikuisten juhliin.

Ainekset

20 kpl
Taatelia
2 dl
Vettä
100 g
Margariinia
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Makeuttamatonta kaakaojauhetta
1/2 tl
Ruokasoodaa
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä

Kuorrutus

1 dl
Margariinia
2 rkl
Makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 rkl
Piimää tai maitoa
5 dl
Tomusokeria
1 kpl
Granaattiomena

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen.  Leikkaa 20 x 30 cm kokoisen uunivuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti margariinilla tai öljyllä.

Poista taateleista siemenet. Laita taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä 5 minuuttia. Lisää margariini, anna sulaa ja soseuta. Sekoita joukkoon kananmuna.

Yhdistä kulhossa sokeri ja kuivat aineet, lisää joukkoon taateliseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina vuokaan ja paista 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Pohja on kypsä, jos taikina ei tartu tikkuun.

Pohjan kypsyessä yhdistä kattilassa margariini, kaakao ja piimä. Kuumenna kiehuvaksi, nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri.

Kumoa kuorrute lämpimänä juuri kypsyneen taikinan päälle. Poista granaattiomenasta siemenet ja lisää ne kuorrutteen pinnalle. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen leikkaamista.

Vinkki: Korvaa taatelit luumusoseella.

2

Poista taateleista siemenet. Laita taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä 5 minuuttia. Lisää margariini, anna sulaa ja soseuta. Sekoita joukkoon kananmuna.

20 kpl
Taatelia
2 dl
Vettä
100 g
Margariinia
3

Yhdistä kulhossa sokeri ja kuivat aineet, lisää joukkoon taateliseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina vuokaan ja paista 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Pohja on kypsä, jos taikina ei tartu tikkuun.

1 1/2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Makeuttamatonta kaakaojauhetta
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1/2 tl
Ruokasoodaa
4

Pohjan kypsyessä yhdistä kattilassa margariini, kaakao ja piimä. Kuumenna kiehuvaksi, nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri.

1 dl
Margariinia
2 rkl
Makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 rkl
Piimää tai maitoa
5 dl
Tomusokeria
5

Kumoa kuorrute lämpimänä juuri kypsyneen taikinan päälle. Poista granaattiomenasta siemenet ja lisää ne kuorrutteen pinnalle. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen leikkaamista.

1 kpl
Granaattiomena
6

Vinkki: Korvaa taatelit luumusoseella.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

236

988

5,1 g

1,3 g

43,6 g

35,1 g

1,5 g

2,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

0,5 tl Ruokasoodaa,

0,5 tl Jauhettua inkivääriä,

1 dl Margariinia,

2 rkl Makeuttamatonta kaakaojauhetta,

Granaattiomena.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli