Hedelmäinen sienisalaatti ja granaattiomenakastike - Yhteishyvä

Hedelmäinen sienisalaatti ja granaattiomenakastike

???
Mausta paistetut herkkusienet sitrusmehulla ja lisää pannulämpiminä hedelmäiseen rucolasalaattiin. Vinegretin makusalaisuus on granaattiomena.
Jaa Somessa

Ainekset

SIENISALAATTI

1/2 kpl
Granaattiomenaa
4 kpl
Klementiiniä
1 kpl
Omena
1 kpl
Punasipuli
100 g
Rucolaa
200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 kpl
Ruukkua minttua

GRANAATTIOMENAKASTIKE

1/2 kpl
Granaattiomenaa
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Vahvaa sinappia (esim. dijon)
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta lusikalla. Ota puolet siemenistä kastiketta varten ja käytä loput salaattiin.

Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.

Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli ja rucola.

Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin. Lisää lämpimät sienet salaattiin. Viimeistele mintulla. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.

Vinkki Säilytä loppu kastike jääkaapissa ja käytä myös muissa salaateissa.

2

Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.

1/2 kpl
Granaattiomenaa
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Vahvaa sinappia (esim. dijon)
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Suolaa
3

Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli ja rucola.

4 kpl
Klementiiniä
1 kpl
Omena
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Granaattiomenaa
100 g
Rucolaa
4

Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin. Lisää lämpimät sienet salaattiin. Viimeistele mintulla. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.

200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
5

Vinkki Säilytä loppu kastike jääkaapissa ja käytä myös muissa salaateissa.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g100 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa30 g118 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj1619 6474
Energiaa kcal387 1548

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g100 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa30 g118 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj1619 6474
Energiaa kcal387 1548

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.