Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Isoäidin kaalipata

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Isoäidin kaalipataa ei voita mikään. Hauduta pata hiljalleen kypsäksi ja nauti ruisleivän kanssa.

Ainekset

1 kpl
Pieni valkokaali
2 rkl
Öljyä
2 - 3 kpl
Porkkanaa
2 - 3 kpl
Sipulia
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 tl
Suolaa tai yrttisuolaa
1 - 2 rkl
Sinappia
1 tl
Maustepippureita tai korianterinsiemeniä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 kpl
Nippu ruohosipulia tai persiljaa
1 tl
(kuminoita tai hienonnettua meiramia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi kaali. Viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää siihen kaali tai osa siitä. Ruskista keskilämmöllä hitaasti sekoittaen. Lisää pippurit. Vähennä lämpöä ja lisää loput kasvikset, vesi ja liemikuutio. Sekoita ja hauduta pata kannen alla hiljalleen kypsäksi. Mausta pata lopullisesti, sekoita ja hauduta vielä hetki.Tarjoa lisänä ruisleipää ja juustoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.