Lämmin uunijuuressalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämmin uunijuuressalaatti

Lämmin uunijuuressalaatti
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Yhdistä paahdetut Kaurapalat rapean salaatin ja lämpimien uunijuuresten kanssa ruokaisaksi peltisalaatiksi. Yhdellä uunipellillä syntyvän salaatin voi haarukoida vaikka suoraan pelliltä!
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
kasviksia (esim. 1 myskikurpitsa, 2 porkkanaa, 1 juuripersilja, 1 sipuli)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
valkosipulista yrttimaustetta
360 g
(2 pkt) Kaurapalaa (Yosa)
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4 rkl
kurpitsansiemeniä

KASTIKE

1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
sinappia
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1/3 tl
sokeria

Vinkki: Kokeile salaattiin myös ruusukaalia.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kurpitsa tai kuori halutessasi. Paloittele kurpitsa. Kuori ja paloittele muut kasvikset. Laita leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Kypsennä noin 30 minuuttia.

1 kg
kasviksia (esim. 1 myskikurpitsa, 2 porkkanaa, 1 juuripersilja, 1 sipuli)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
valkosipulista yrttimaustetta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Kuutioi Kaurapalat. Lisää ne kasvisten joukkoon ja paista noin 5 minuuttia.

360 g
(2 pkt) Kaurapalaa (Yosa)
3

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike, salaattisekoitus ja siemenet uunikasvisten joukkoon.

180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4 rkl
kurpitsansiemeniä
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1/3 tl
sokeria
1 tl
sinappia
3 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1 rkl
viinietikkaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 25.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g25 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa17 g69 g
Kuituja6 g22 g
Energiaa kj834 3334
Energiaa kcal199 796

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 360 g (2 pkt) Kaurapalaa (Yosa)

  • 4 rkl kurpitsansiemeniä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g25 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa17 g69 g
Kuituja6 g22 g
Energiaa kj834 3334
Energiaa kcal199 796

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 360 g (2 pkt) Kaurapalaa (Yosa)

  • 4 rkl kurpitsansiemeniä

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.