Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkatapakset

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Mansikkatapakset ovat helppo ja näyttävä tarjottava kesän juhliin. Nämä herkulliset täytteet sopivat niin marenki- kuin sokerikakkupohjillekin.

Ainekset

Marenki- ja sokerikakkupohjia

Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa

3 dl
appelsiinimehua
1/2 dl
sitruunamehua
100 g
tomusokeria
3 rkl
maissitärkkelystä
6 kpl
kananmunan keltuaista
100 g
voita
Sitruunan mehu
tomusokeria
150 g
mansikoita

Briejuustoa ja mansikkasalsaa

2 rkl
sokeria
2 rkl
vettä
150 g
mansikoita
tuoretta basilikaa
100 g
briejuustoa

Mansikka-raparperimousse

3 rkl
sokeria
1/2 dl
vettä
200 g
raparperia
100 g
mansikoita
1 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
mansikkaraparperilientä
tuoretta mansikkaa koristeluun

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa

Laita kattilaan appelsiini- ja sitruunamehut, tomusokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja lisää keltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hetki liedellä kunnes seos pulpahtaa. Lisää voi ja jäähdytä. Laita pursotinpussiin.

3 dl
appelsiinimehua
1/2 dl
sitruunamehua
100 g
tomusokeria
3 rkl
maissitärkkelystä
6 kpl
kananmunan keltuaista
100 g
voita
2

Sekoita sitruunamehu sekä tomusokeri keskenään ja lisää pilkottujen mansikoiden päälle. Anna maustua hetki. Pursota marenki- tai sokerikakkupohjan päälle appelsiinikreemiä ja lisää mansikkasiivut.

Sitruunan mehu
tomusokeria
150 g
mansikoita
3

Briejuustoa ja mansikkasalsaa

Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa sokeriliemeksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2 rkl
sokeria
2 rkl
vettä
4

Lisää joukkoon pieneksi kuutioidut mansikat ja hienonnettu basilika. Laita marenki- tai sokerikakkupohjan päälle pala briejuustoa, mansikkasalsaa ja koristele basilikanlehdellä.

150 g
mansikoita
tuoretta basilikaa
100 g
briejuustoa
5

Mansikkaraparperimousse

Laita sokeri ja vesi kattilaan, sekoita. Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu raparperi. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kuutioidut mansikat ja jäähdytä.

3 rkl
sokeria
1/2 dl
vettä
200 g
raparperia
100 g
mansikoita
6

Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja ½ dl mansikka-raparperihillokkeesta siivilöityä lientä. Kokoa marenki- tai sokerikakkupohjille raparperi-mansikkamoussea sekä hilloketta ja päälle koristeeksi tuoretta mansikkaa.

1 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
mansikkaraparperilientä
tuoretta mansikkaa koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 18.10.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

277

1160

20,1 g

10,6 g

16,2 g

14,3 g

1,2 g

6,1 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Marenki- ja sokerikakkupohjia,

100 g tomusokeria,

Sitruunan mehu,

tomusokeria,

tuoretta basilikaa,

100 g briejuustoa,

0,5 dl mansikkaraparperilientä,

tuoretta mansikkaa koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli