Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nakukakku kruunaa kevään juhlat

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Herkullinen nakukakku on näyttävä tarjottava kevään juhliin. Valmista itse sokerikakkupohja tai hyödynnä herkullisia valmispohjia. Kulman Keittiön erilaiset mousset sopivat erinomaisesti kakun väliin makua tuomaan. Kokeile esimerkiksi mango-, mustikka- ja suklaamoussea.

Ainekset

Sokerikakkupohja

4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
vuokaan voita tai korppujauhoja

Maapähkinävoikuorrute nakukakkuun

1 dl
voita
2 1/2 dl
maapähkinävoita
3 dl
tomusokeria
3 - 6 rkl
maitoa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.

1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Voitele 2½ l vuoka ja korppujauhota. Paista uunissa kypsäksi 3035 min. Pohja on valmis kun siihen tökättyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä ulos vuoasta. Jos haluat suklaakakkupohjan, korvaa perunajauhot kaakaojauheella.

vuokaan voita tai korppujauhoja
4

Vispaa voi ja maapähkinävoi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

1 dl
voita
2 1/2 dl
maapähkinävoita
5

Lisää hiljalleen tomusokeri. Jos seos alkaa muuttua liian paksuksi lisää maitoa. Vatkaa vähintään 3 minuuttia kunnes seos on reilusti ilmavaa.

3 dl
tomusokeria
3 - 6 rkl
maitoa
6

Kuorruta kakku heti ja laita välittömästi jääkaappiin, jotta kuorrutus ei pääse sulamaan.

Maapähkinävoikuorrutteella voit täyttää perinteisen täytekakun tai kuorruttaa naked caken eli nakukakun. Maapähkinävoin kanssa täytteeksi sopivat esimerkiksi marjat, banaani ja suklaa.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 12.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

873

10,1 g

5,6 g

25,1 g

17,6 g

0,5 g

4,1 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl vaniljasokeria,

vuokaan voita tai korppujauhoja,

2,5 dl maapähkinävoita,

3 dl tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli