Nopea kurpitsapasta - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopea kurpitsapasta

Annokset
4
Raasta kurpitsasta lisää makua arkiseen ihanaan makaroni-jauhelihasörsseliin. Samalla kevennät makaroni-jauhelihamössöä ihan huomaamatta.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
makaronia tai muuta pastaa
8 dl
vettä
1 kpl
liemikuutio
700 g
(1 kpl) hokkaidokurpitsa
1 kpl
sipuli
1
ruukku persiljaa
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5 rkl
tomaattisosetta
200 g
(1 ps) pakasteherneitä

Vinkki Tee lihaton versio härkäpapuvalmisteesta (Härkis).

Näin teet

1

Mausta pastan keitinvesi liemikuutiolla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

8 dl
vettä
1 kpl
liemikuutio
200 g
makaronia tai muuta pastaa
2

Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja raasta kurpitsa isolla terällä. Hienonna sipuli ja persilja.

700 g
(1 kpl) hokkaidokurpitsa
1 kpl
sipuli
1
ruukku persiljaa
3

Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattisose ja sekoita hyvin. Lisää ½ dl pastan keitinlientä ja kiehauta.

2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5 rkl
tomaattisosetta
4

Lisää herneet ja kurpitsaraaste keitinveteen noin minuutti ennen pastan kypsymistä. Valuta pasta-kurpitsaseos siivilässä ja laita takaisin kattilaan. Sekoita jauheliha ja persilja joukkoon.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 9.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja44 g175 g
Proteiinia31 g122 g
Rasvaa18 g70 g
Kuituja8 g30 g
Energiaa kj1975 7901
Energiaa kcal472 1888

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja44 g175 g
Proteiinia31 g122 g
Rasvaa18 g70 g
Kuituja8 g30 g
Energiaa kj1975 7901
Energiaa kcal472 1888
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.