Päärynä-myskikurpitsagratiini - Yhteishyvä

Päärynä-myskikurpitsagratiini

Päärynä-myskikurpitsagratiini
Annokset
7
Ruokavalio
Lempeä myskikurpitsa ja mehukas päärynä sopivat uunigratiiniin – varsinkin kun seuraan lisää maukasta vuohenjuustoa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Myskikurpitsa
4 kpl
Päärynää
2 kpl
Punasipulia

KASTIKE

4 rkl
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
1 kpl
(200 g) vuohenmaitojuustoa
1 kpl
Laakerinlehti
2 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria

Vinkki: Tee gratiinista ruokaisampi lisäämällä siihen kypsiä broilerisuikaleita tai mifua.

Näin teet

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Kuori kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa noin 2 x 2 cm:n paloiksi. Halkaise päärynät, poista kota ja lohko kukin puolikas neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit.

1 kpl
Myskikurpitsa
4 kpl
Päärynää
2 kpl
Punasipulia
2

Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon koko ajan voimakkaasti vispaten. Murenna puolet juustosta kastikkeeseen. Lisää laakerinlehti. Kuumenna kastike kiehuvaksi, hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

4 rkl
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
1 kpl
(200 g) vuohenmaitojuustoa
1 kpl
Laakerinlehti
2 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
3

Laita kurpitsapalat, sipulit ja päärynät korkeareunaiseen uunivuokaan tai jaa ne annosvuokiin. Lusikoi kastike päälle. Viipaloi loppu juusto pinnalle.

4

Kypsennä gratiinia uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu ja kurpitsat tuntuvat pehmeiltä.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g106 g
Proteiinia4 g31 g
Rasvaa7 g48 g
Kuituja5 g32 g
Energiaa kj621 4349
Energiaa kcal148 1039

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Laakerinlehti

  • 2 tl Kuivattua rosmariinia

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g106 g
Proteiinia4 g31 g
Rasvaa7 g48 g
Kuituja5 g32 g
Energiaa kj621 4349
Energiaa kcal148 1039

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Laakerinlehti

  • 2 tl Kuivattua rosmariinia

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.