Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paraguayo-persikkahilloke

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Litteä paraguayo eli donitsipersikka on maukas ja makea hedelmä. Kiehauta siitä herkullinen hilloke juustopöytään tai vaikka lettukesteihin.

Ainekset

10 kpl
(800 g) paraguayoa eli donitsipersikkaa
1 kpl
Sitruuna
2 dl
Hillo-marmeladisokeria
1 - 2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele persikat, halkaise ne ja poista kivet. Pilko persikat noin 1 cm:n kuutioiksi.

10 kpl
(800 g) paraguayoa eli donitsipersikkaa
2

Pese sitruuna. Vuole kuoresta kuorimaveitsellä neljä ohutta suikaletta. Purista sitruunan mehu.

1 kpl
Sitruuna
3

Laita hedelmät, sokeri ja 1 dl vettä kattilaan. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää vettä tarvittaessa.

10 kpl
(800 g) paraguayoa eli donitsipersikkaa
1 kpl
Sitruuna
2 dl
Hillo-marmeladisokeria
1 - 2 dl
Vettä
4

Lusikoi hilloke kiehuvassa vedessä desinfioituihin lasitölkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Hilloke säilyy hyvänä muutamia viikkoja.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 8.6.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1260

5274

3,0 g

269,0 g

269,0 g

28,0 g

14,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli