Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsa-lohinyytit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Kääri parsa, lohi ja peruna samaan nyyttiin ja kypsennä koko ateria grillaten tai uunissa yhdessä paketissa.

Ainekset

2 kpl
perunaa
500 g
(1 nippu) parsaa
1 l
vettä
1 kpl
sitruuna
1/2 kpl
purjoa
500 g
kirjolohifileetä
4 rkl
margariinia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Kevätsipulipistou-kastike

3 kpl
kevätsipulinvartta
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

leivinpaperia
foliota

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi siivuiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Puolita parsat.

500 g
(1 nippu) parsaa
2 kpl
perunaa
2

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Keitä perunaviipaleita ja parsoja 5 minuuttia. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

1 l
vettä
3

Leikkaa sitruuna noin ½ cm:n viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Poista kalasta ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljään osaan.

1 kpl
sitruuna
500 g
kirjolohifileetä
1/2 kpl
purjoa
4

Valmista pistou-kastike. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 kpl
sitruunan mehu
3 kpl
kevätsipulinvartta
1/2 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
5

Tee nyytit. Laita neljä leivinpaperiarkkia työalustalle. Jaa arkeille kerroksittain perunasiivut, parsat ja purjo. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Lisää päälle muutama sitruunasiivu ja rasvanokare. Laita kalapalat päällimmäisiksi ja sivele pintaan pistou-kastiketta.

leivinpaperia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4 rkl
margariinia
6

Sulje nyytit taittamalla paperin toinen puoli täytteiden yli. Taita paperiarkkien reunat tiiviiksi. Jos kypsennät nyytit grillissä, kääri ne vielä kaksinkertaiseen folioon.

7

Kypsennä nyyttejä grillissä keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai 200-asteissa uunissa 10–15 minuuttia.

8

Anna nyyttien jäähktyä muutama minuutti ennen avaamista.

Vinkki: Voit tehdä nyytit jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Ota ne huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen kypsennystä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 10.4.2019
|
Muokattu: 3.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

482

2013

35,3 g

8,0 g

10,5 g

4,8 g

6,8 g

26,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

leivinpaperia,

foliota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli