Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pekoniin käärityt varsiparsakaalit

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Broccolini eli varsiparsakaali kypsyy grillissä vartissa. Kääri varsiparsakaalit pekoniin, grillaa rapeaksi ja nauti tomaattisen kermaviilikastikkeen kera.

Ainekset

150 g
( 1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
170 g
(1 pkt) pekonia

Tomaattinen kermaviilikastike

1 kpl
tomaatti
1 kpl
kevätsipulinvarsi
1 kpl
sitruuna
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 tl
sokeria
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kermaviilikastike. Kuutioi tomaatit pieniksi. Hienonna sipulinvarsi ja purista sitruunan mehu. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.

1 kpl
tomaatti
1 kpl
kevätsipulinvarsi
1 kpl
sitruuna
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 tl
sokeria
ripaus suolaa
2

Laita varsiparsakaalit kulhoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Jaa varsiparsakaalit kuuteen nippuun. Kääri pekonisiivut napakasti nippujen ympärille.

150 g
( 1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
170 g
(1 pkt) pekonia
3

Paahda varsiparsakaaleja grillissä keskilämmöllä tai hiilloksella noin 10–15 minuuttia käännellen niin, että ne kypsyvät ja pekoni rapeutuu. Tarjoa tomaattisen kermaviilikastikkeen kanssa.

Voit kypsentää varsiparsakaaliniput myös 250-asteissa uunissa 10 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.6.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

200

836

17,7 g

6,7 g

2,8 g

2,8 g

1,2 g

6,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli