Pellillinen omenapiirakkaa - Yhteishyvä

Pellillinen omenapiirakkaa

Pellillinen omenapiirakkaa
Kappaleita
1
Helppo ja mehukas omenapiirakka syntyy keittiön perusaineista. Voit käyttää maidon sijasta myös piimää, jogurttia, kaurajuomaa tai omenamehua.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

100 g
Margariinia
4 dl
Kaurahiutaleita
2 dl
Sokeria
3 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
2 kpl
Kananmunaa

TÄYTE

6 - 8 kpl
omenaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Kanelia
4 rkl
margariinia

Näin teet

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sulata pohjaan tuleva margariini. Yhdistä margariini ja kuivat aineet kulhossa. Riko kananmunat joukkoon, lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille.

4 dl
Kaurahiutaleita
100 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
maitoa tai muuta nestettä
2

Viipaloi omenat ja asettele viipaleet piirakkapohjalle.

6 - 8 kpl
omenaa
3

Sulata margariini. Sekoita sokeri ja kaneli siihen. Levitä seos omenoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 30–35 minuuttia.

1 kpl
(2 dl) paistonkestävää marmeladia
4 rkl
Sokeria
4 rkl
margariinia
2 tl
Kanelia
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja272 g272 g
Proteiinia37 g37 g
Rasvaa147 g147 g
Kuituja16 g16 g
Energiaa kj10808 10808
Energiaa kcal2583 2583

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Kardemummaa

  • 6 - 8 kpl omenaa

  • 4 rkl Sokeria

  • 2 tl Kanelia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja272 g272 g
Proteiinia37 g37 g
Rasvaa147 g147 g
Kuituja16 g16 g
Energiaa kj10808 10808
Energiaa kcal2583 2583

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Kardemummaa

  • 6 - 8 kpl omenaa

  • 4 rkl Sokeria

  • 2 tl Kanelia

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.