Punaposkiset inkivääriomenat - Yhteishyvä

Punaposkiset inkivääriomenat

???
Keitä omenat punaposkisiksi inkivääri-karpalomehussa ja tarjoa ne lime-kookosvaahdon kanssa. Kirpeänmakea herkku maistuu maidottomallekin.
Jaa Somessa

Ainekset

4 - 6 kpl
Omenaa
40 g
(5 cm:n pala) inkivääriä
1 l
Karpalomehua
1 dl
Sokeria
1 kpl
(2 dl) kookoskermaa
1 rkl
Sokeria
1 rkl
Limemehua
1 tl
Raastettua limen kuorta

Vinkki: Voit tehdä lopusta liemestä kuuman totin tai käyttää sen kiisselin pohjana.

Näin teet

1

Valmista omenat päivää ennen tarjoilua. Kuori omenat. Poista halutessasi siemenkodat omenaporalla. Kuori ja viipaloi inkivääri.

4 - 6 kpl
Omenaa
40 g
(5 cm:n pala) inkivääriä
2

Kaada mehu kattilaan, lisää inkivääri ja sokeri. Keitä pari minuuttia. Lisää omenat ja pane omenoiden päälle pieni lautanen, jotta ne painuvat kunnolla liemeen. Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat napakan kypsiä. Anna omenoiden jäähtyä ja maustua liemessä ensin huoneenlämpöisiksi, sitten jääkaapissa 8–12 tuntia. Jäähdytä myös kookoskerma jääkaappikylmäksi.

1 l
Karpalomehua
1 rkl
Sokeria
1 kpl
(2 dl) kookoskermaa
3

Avaa kylmä kookoskermapurkki ja valuta vesiosa pois. Lusikoi jäljelle jäävä valkoinen kookostahna kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Mausta limemehulla ja kuoriraasteella.

1 kpl
(2 dl) kookoskermaa
1 dl
Sokeria
1 rkl
Limemehua
1 tl
Raastettua limen kuorta
4

Nosta omenat liemestä lautasille, valuta hieman lientä päälle ja tarjoa kookoskerman kera.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja42 g252 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa4 g23 g
Kuituja2 g12 g
Energiaa kj917 5503
Energiaa kcal219 1315

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 40 g (5 cm:n pala) inkivääriä

  • 1 rkl Limemehua

  • 1 tl Raastettua limen kuorta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja42 g252 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa4 g23 g
Kuituja2 g12 g
Energiaa kj917 5503
Energiaa kcal219 1315

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 40 g (5 cm:n pala) inkivääriä

  • 1 rkl Limemehua

  • 1 tl Raastettua limen kuorta

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.