Rosolli ja kastike - Yhteishyvä

Rosolli ja kastike

Rosolli ja kastike
Annokset
10
Ruokavalio
Perinteinen rosolli on maistuva ja edullinen joulupöydän juuressalaatti.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
porkkanaa
3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
3 - 4 kpl
punajuurta (tai etikkapunajuurta)
2 kpl
maustekurkkua
1 kpl
sipuli
1 kpl
hapan omena (esim. granny smith)

KASTIKE

2 dl
vispikermaa
2 tl
väkiviinaetikkaa
2 tl
punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria

Voit keittää ja paloitella juurekset jo edellisenä päivänä, mutta yhdistä ne vasta juuri ennen tarjoamista, jotta punajuuri ei ehdi värjätä muita kasviksia.

Näin teet

1

Pese porkkanat, perunat ja punajuuret. Keitä ne erikseen suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi.

3 kpl
porkkanaa
3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
3 - 4 kpl
punajuurta (tai etikkapunajuurta)
2

Kuori sipuli ja omena. Leikkaa ne ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.

1 kpl
sipuli
1 kpl
hapan omena (esim. granny smith)
2 kpl
maustekurkkua
3

Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjoiluastiaan omina ryhminään.

4

Vaahdota kerma ja mausta se etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.

2 dl
vispikermaa
ripaus sokeria
2 tl
punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
2 tl
väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
5

Tarjoa rosolli kastikkeen kanssa.

Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 20.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g76 g
Proteiinia1 g11 g
Rasvaa6 g55 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj367 3671
Energiaa kcal88 877

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä

  • ripaus suolaa

  • ripaus sokeria

  • ripaus valkopippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g76 g
Proteiinia1 g11 g
Rasvaa6 g55 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj367 3671
Energiaa kcal88 877

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä

  • ripaus suolaa

  • ripaus sokeria

  • ripaus valkopippuria

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.