Salaattipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salaattipiirakka

Paloja
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Piirakassa yhdistyy rapea pohja, mehevä feta-jogurttitäyte, runsaat tuoreet ainekset ja marinoitu sipuli-tomaattitäyte. Pehmeänmakuiset ja kauniit pinkit sipulit sopivat tähän piirakkaan mainiosti.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
125 g
voita tai margariinia
2 rkl
vettä

FETATÄYTE

200 g
fetajuustoa (1 pkt)
200 g
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

MARINOITU SIPULI-TOMAATTITÄYTE

200 g
Pink Rosanna -sipulia tai punasipulia (1–2 kpl)
250 g
kirsikkatomaatteja (1 rs)
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
hunajaa (juoksevaa)
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa

PINNALLE

1 kpl
päärynä
jääsalaattia
basilikaa (tuoretta)

Vinkki: Voit paistaa pohjan edellisenä päivänä, mutta kokoa piirakka juuri ennen tarjoilua, niin pohja ja jääsalaatti säilyvät rapeina. Oikaise valmistamalla piirakkapohja pakastetaikinasta. Fetan vaihtoehtona tähän piirakkaan sopii sinihomejuusto.

Näin teet

1

Valmista marinoitu sipuli-tomaattisalaatti: Sekoita öljy, etikka, hunaja, timjami ja suola. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Siirrä sipulit ja kirsikkatomaatit tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Kaada öljyseos päälle. Sulje kansi ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti tai jääkaapissa yön yli. Kääntele rasiaa välillä.

1/2 tl
suolaa
250 g
kirsikkatomaatteja (1 rs)
200 g
Pink Rosanna -sipulia tai punasipulia (1–2 kpl)
1 tl
timjamia
1 rkl
hunajaa (juoksevaa)
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Kuutioi rasva ja lisää kulhoon. Nypi sekaisin. Sekoita lopuksi vesi joukkoon.

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
125 g
voita tai margariinia
2 rkl
vettä
3

Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia.

4

Murustele feta hienoksi ja sekoita jogurtin joukkoon.

200 g
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
200 g
fetajuustoa (1 pkt)
5

Pese ja kuutioi päärynä. Pese ja revi jääsalaatti. Irrota basilikasta lehtiä.

jääsalaattia
basilikaa (tuoretta)
1 kpl
päärynä
6

Täytä jäähtynyt piirakkapohja: Levitä pohjalle feta-jogurttiseos. Asettele päälle salaatit, päärynät ja sipuli-tomaattitäyte. Koristele basilikalla.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.9.2019
Muokattu: 18.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g237 g
Proteiinia10 g80 g
Rasvaa28 g225 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj1747 13972
Energiaa kcal417 3337

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

  • jääsalaattia

  • basilikaa (tuoretta)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g237 g
Proteiinia10 g80 g
Rasvaa28 g225 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj1747 13972
Energiaa kcal417 3337

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

  • jääsalaattia

  • basilikaa (tuoretta)

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.