Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sinihomejuusto-piparipunajuuret

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Alkupalana tai lisukkeena tarjottavat paahdetut punajuuret yhdistävät kaksi suosittua makuparia.

Ainekset

600 g
punajuuria
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
100 g
sinihomejuustoa
30 g
(6 kpl) piparkakkuja
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuret. Puolita pienet ja viipaloi suuret. Laita punajuuret uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.

600 g
punajuuria
2

Sivele punajuuret ruokalusikallisella öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 45 minuuttia.

2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Murenna homejuusto ja piparkakut kulhoon. Lisää 1 rkl öljyä ja sekoita. Jaa seos punajuurten päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia. Viimeistele hunajalla.

100 g
sinihomejuustoa
30 g
(6 kpl) piparkakkuja
1 rkl
juoksevaa hunajaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

250

1046

15,5 g

5,5 g

18,5 g

16,0 g

4,0 g

7,0 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli