Tomaattinen kaali-jauhelihavuoka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattinen kaali-jauhelihavuoka

Tomaattinen kaali-jauhelihavuoka
Annokset
7
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
180°C
Risteytä kotoinen kaalilaatikko ja välimerellinen bolognesekastike meheväksi uuniruoaksi, joka on herkkua heti valmistuttuaan ja vielä parempaa lämmitettynä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutioita (gluteenitonta)
2 dl
täysjyväriisiä
500 g
keräkaalia
2 kpl
tomaattia
3 dl
juustoraastetta

JAUHELIHAKASTIKE

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
provencale-yrttimaustetta
1 tl
paprikajauhetta
1/2 - 1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä riisiä kannen alla 20 minuuttia.

1 1/2 l
vettä
2 dl
täysjyväriisiä
2 kpl
lihaliemikuutioita (gluteenitonta)
2

Suikaloi kaali. Lisää se riisin joukkoon ja keitä kannen alla vielä 10 minuuttia. Siivilöi lopuksi ylimääräinen vesi pois riisi-kaaliseoksesta.

500 g
keräkaalia
3

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli öljyssä isolla paistinpannulla. Sekoita paseerattu tomaatti, vesi, etikka ja mausteet joukkoon. Hauduta 15 minuuttia.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
provencale-yrttimaustetta
1/2 - 1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä
4

Viipaloi tomaatit ja raasta juusto.

2 kpl
tomaattia
3 dl
juustoraastetta
5

Öljyä uunivuoka (noin 25 x 25 cm) kevyesti. Kumoa puolet riisi-kaaliseoksesta vuokaan. Lusikoi puolet jauhelihakastikkeesta päälle ja ripottele puolet juustoraasteesta kastikkeelle. Levitä loput kaalit ja jauhelihakastike vuokaan. Laita pinnalle tomaattiviipaleet ja loppu juustoraaste.

6

Kypsennä 180-asteissa uunissa noin 1 tunti.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g179 g
Proteiinia14 g96 g
Rasvaa18 g127 g
Kuituja5 g35 g
Energiaa kj1394 9757
Energiaa kcal333 2331

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g179 g
Proteiinia14 g96 g
Rasvaa18 g127 g
Kuituja5 g35 g
Energiaa kj1394 9757
Energiaa kcal333 2331

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl juustoraastetta

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.