Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttinen romanesco ja kikherne-cashewtahna

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kartiomaisia kukkanuppuja puskeva romanesco on vihreän kukkakaalin eli parsakukkakaalin sukua. Hauduta vehreänmakuinen romanesco kypsäksi ihanan yrttipeiton alla. Kaalin kaverina toimii proteiinipitoinen ja raikas kikherne-cashewpähkinätahna.

Ainekset

1 kpl
(600 g) romanesco
1/2 kpl
ruukkua persiljaa
1/4 kpl
ruukkua timjamia
1/2 dl
oliiviöljyä
2/3 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1/2 tl
vettä

Kikherne-cashewtahna

170 g
(170 g) cashewpähkinöitä
4 kpl
valkosipulinkynttä
280 g
(1 tlk) kikherneitä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 dl
jogurttihapatettua soijavalmistetta (maustamatonta ”jogurttia”)
1 tl
suolaa
1/2 dl
vettä (tarvittaessa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita edellisenä päivänä cashewpähkinät kylmään veteen jääkaappiin likoamaan.

170 g
(170 g) cashewpähkinöitä
2

Jatka valmistusta seuraavana päivänä. Säädä uuni 180 asteeseen. Poista romanescosta lehdet. Leikkaa kanta siten, että romanesco pysyy pystyssä. Huuhtele ja laita uunivuokaan.

1 kpl
(600 g) romanesco
3

Hienonna yrtit. Sekoita ne, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Sivele romanescon pinta seoksella. Mittaa vuoan pohjalle ½ dl vettä. Peitä tiiviisti foliolla ja laita uuniin noin 1 h 30 minuutiksi. Kokeile välillä kaalin kypsyyttä. Romanesco on valmis, kun haarukka uppoaa siihen helposti.

1/4 kpl
ruukkua timjamia
1/2 kpl
ruukkua persiljaa
1/2 dl
oliiviöljyä
2/3 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1/2 tl
vettä
4

Tee kikherne-cashewtahna kaalin kypsyessä. Paahda valkosipuleita kuorineen uunissa foliopalan päällä 20 minuuttia. Valuta lionneet cashewpähkinät ja laita ne tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää pähkinöiden joukkoon. Lisää sitruunan mehu, soijavalmiste ja suola. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi lisäten tarvittaessa hieman vettä.

1/2 kpl
sitruunan mehu
1 dl
jogurttihapatettua soijavalmistetta (maustamatonta ”jogurttia”)
280 g
(1 tlk) kikherneitä
1/2 dl
vettä (tarvittaessa)
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
170 g
(170 g) cashewpähkinöitä

Vinkki: Korvaa romanesco parsakaalilla. Lyhennä parsakaalin varsi, jotta kaali pysyy pystyssä ja kypsyy siten tasaisesti tyvestä latvaan. Laita myös varrenpätkä vuokaan kypsymään.

Miltä maistui?
Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 11.12.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

626

2617

35,5 g

4,8 g

44,0 g

6,3 g

11,5 g

26,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 kpl ruukkua timjamia,

0,25 tl valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli