Nyt niitä saa! Nämä kasvikset ovat parhaimmillaan heinäkuussa – katso helpot kesäreseptit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyt niitä saa! Nämä kasvikset ovat parhaimmillaan heinäkuussa – katso helpot kesäreseptit

Kuvateksti

Laita grilliin kukkakaalia, aprikooseja, porkkanoita ja varsiparsakaalia. Valmista jälkiruoaksi vadelmainen juustokakku tai upea persikkapavlova. Katso lista tämän kuun satokausikasviksista.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Suomalainen kukkakaali

Nappaa koriin monta uuden sadon kukkakaalia. Tee yhdestä kesäinen savulohikeitto, tuunaa toinen tulisiksi wingseiksi, grillaa kolmas sitruunavoissa ja pilko neljäs salaattiin.

Älä hävitä lehtiä, sillä ne tuovat potkua kasviskeittoon.

Suomalainen varsiparsakaali

Tämä syödään varresta latvaan! Broccoliinina tunnettu varsiparsakaali on parasta paahdettuna, hyvää höyrytettynä ja maistuu myös raakana. Huuhtaise ja pilko salaattiin.

Jos keität, jätä varsiparsakaali kiinteäksi.

Grillatun broccoliinin seuraksi sopii yrttinen chimichurrikastike

Suomalainen herne

Syötkö makeita herneitä sellaisinaan, keitettyinä apposina voisulan kanssa vai kesäkeitossa muiden kasvisten seurassa?

Kermainen hernesosekeitto sopii juhlaankin.

Soseuta tuoreista herneistä myös terveellinen tahna tai pirteä pesto.

Suomalainen porkkananippu

Porkkanassa on kesän makeimmat aromit sekä runsaasti beetakaroteenia ja kaliumia!

Rouskuta pestynä, kiehauta napakaksi tai paahda kylkeen grilliraidat. Saksi vihreät naatit keittoihin, paistoksiin ja salaatteihin.

Suomalainen avomaankurkku

Pikkelöi maukkaita kurkkuja talven varalle tai tee vartissa valmiita hölskytyskurkkuja. Testaa vaikka mansikka-limekurkkuja! Resepti alla (3 x hölskytyskurkut).

Maista myös tuoreena leivän päällä ja kevyesti grillattuna.

Suomalainen chili mix

Chilien kapsaisinoidit kiihdyttävät pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Samalla ne huijaavat suuta ja ihoa: polte ei polta, se vain tuntuu siltä.

Chilien tulisuusasteikolla 0–10 paprika on miedoin ja habanero vahvimpia.

Suomalainen vadelma

Vadelma on todellinen terveyskuningatar, sillä C-vitamiinipitoinen vadelma sisältää runsaasti myös kuituja.

Hienoaromisen vadelman makupareja ovat mustikka, salmiakki ja tumma suklaa, mutta erityisen palavasti vadelmaa rakastaa samettinen valkosuklaa.

Aprikoosi

Aprikoosin satokausi on sopivasti grillikesän kuuminta aikaa. Kevennä kana- ja possuvartaat tuoreilla aprikooseilla. Grillaa niitä salaatteihin ja kalan rinnalle ja paahda sokerin kanssa jälkiruoaksi.

Leivo aprikooseja myös makeisiin kesäisiin piiraisiin.

Paraquayo-persikka

Paraquayolla on monta nimeä. Jotkut nimittävät ufopersikaksi, toiset donitsipersikaksi.

Valloittavan makea vaaleamaltoinen paraquayo sopii jälkiruokiin, leivontaan, grilliin ja salaattiin – tai haukattavaksi sellaisenaan.

Kokkaa satokausien mukaan

Julkaistu: 29.6.2018
Muokattu: 17.9.2019
Jaa Somessa