Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lasagne

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Mehevä lasagne maistuu kaikille. Täyteläinen jauhelihakastike ja samettinen juustokastike takaavat herkullisen lopputuloksen, joka on kaiken vaivan arvoinen.

Ainekset

Jauhelihakastike

400 g
Naudanjauhelihaa
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
1 tl
Basilikaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio

Juustokastike

2 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 l
Maitoa
250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
1/4 tl
valkopippuria
3/4 tl
suolaa

Lisäksi

12 kpl
Lasagnelevyä
40 g
(1 dl) Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~24
03
/yht. 18 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita hetki, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita. Kaada tomaattimurska ja vesi joukkoon. Lisää liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen juustokastikkeen valmistuksen ajan.

2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
400 g
Naudanjauhelihaa
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
1 tl
Basilikaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 l
Maitoa
250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.

12 kpl
Lasagnelevyä
4

Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

40 g
(1 dl) Juustoraastetta

Katso kolme tapaa tuunata lasagne: havaiji-pizzan tyyliin, vegaanille sopivaksi ja sienillä rikastettuna

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 10.9.2018
|
Muokattu: 5.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

443

1856

28,4 g

14,4 g

20,3 g

12,7 g

1,9 g

25,7 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

12 kpl Lasagnelevyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli