Olutsommelierin vinkkien avulla saat enemmän irti oluen mausta.
Sivu 2 / 8
Anikó Lehtinen
Anikó Lehtinen toimii Olutliiton puheenjohtajana, on suorittanut kansainvälisen Beverage Guide -tutkinnon sekä opiskellut oluentekoa ja muiden alkoholijuomien valmistusta.
Sivu 3 / 8
Oluen maistelu aloitetaan ulkonäön arvioinnista. Kiinnitä huomiota väriin ja kirkkauteen. Onko olut esimerkiksi kullanvaalea tai mahonkinen, tumma vai vaalea, kirkas vai samea?
Oluen ulkonäkö
Sivu 4 / 8
Myös oluen vaahtoa arvioidaan. Vaahto voi olla pysyvä tai hento, ja iso- tai pienikuplainen.
Oluen vaahto
Sivu 5 / 8
Olutta kannattaa haistaa ennen maistamista. Pyöräytä lasia kevyesti, jotta aromit lähtevät liikkeelle.
Oluen aromit
Sivu 6 / 8
Äänet päälle!
Sivu 7 / 8
Äänet päälle!
Sivu 8 / 8
Järjestä hauska ilta kotona olutmaistelun merkeissä!