Kuha Walewska - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuha Walewska

Kuha Walewska
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Peittele kuha kermaisella kastikkeella ja katkaravuilla, pursota reunoille perunamuusia ja gratinoi uunissa. Kuha Walewska on tyylikäs ja hienostunut klassikkoruoka, joka maistuu sunnuntaipäivällisellä koko perheelle.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
kuhafileetä
2 dl
vettä
1/2 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton) kalalientä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 rkl
sitruunamehua
1 1/2 dl
juustoraastetta

PERUNAGRATIINI

5 dl
perunamuusia
1 kpl
kananmuna

LISÄKSI

10 kpl
herkkusientä
180 g
katkarapuja
2 tl
margariinia
2 rkl
persiljaa hienonnettuna

Vinkki: Jos muusia on enemmän kuin vuoan reunoille mahtuu, voit pursottaa loput pieneen voideltuun uunivuokaan ja gratinoida uunissa samaan aikaan kalavuoan kanssa.

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Poista kalasta tarvittaessa ruodot. Laita kala uunivuokaan. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota joukkoon kalaliemi. Kaada liemi vuokaan. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

600 g
kuhafileetä
2 dl
vettä
1/2 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton) kalalientä
2

Ota vuoka uunista ja säädä uuni 225 asteeseen. Kaada kalaliemi kattilaan, mutta jätä kalat vuokaan. Lisää kerma, mausteet ja sitruunamehu kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen. Kaada kastike vuokaan kalan päälle.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
3

Sekoita perunamuusi ja kananmuna. Lusikoi muusi pursotinpussiin ja pursota vuoan reunoille ruusukkeita. Pursotuksen sijaan voit nostella lusikalla muusista nokareita vuoan reunoille. Paista uunin ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes muusi on saanut hieman väriä. Tarkkaile, että muusin pinta ei pala.

5 dl
perunamuusia
1 kpl
kananmuna
4

Vuoan paistuessa puhdista ja viipaloi sienet. Kumoa jäiset katkaravut kuumalle pannulle ja kuumenna sekoitellen. Kun neste on lähes haihtunut, lisää rasva ja herkkusienet. Paista sekoitellen, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä. Laita katkaravut, sienet ja hienonnettu persilja kuhan päälle. Tarjoa salaatin kanssa.

10 kpl
herkkusientä
2 tl
margariinia
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
180 g
katkarapuja
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 30.9.2019
Muokattu: 30.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g61 g
Proteiinia40 g159 g
Rasvaa20 g81 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj1701 6803
Energiaa kcal407 1626

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1.5 dl juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g61 g
Proteiinia40 g159 g
Rasvaa20 g81 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj1701 6803
Energiaa kcal407 1626

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1.5 dl juustoraastetta

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.