Marrakech-lohi ja chermoula-kastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marrakech-lohi ja chermoula-kastike

Marrakech lohi ja chermoula kastike
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
175°C
Food Market Herkun palvelutiskiltä saat kalan tai lihan valmiiksi maustettuna. Tässä ohjeessa lohi saa pintaansa Marrakech-mausteseoksen. Uunissa paistettu kala tarjoillaan pestomaisen chermoula-kastikkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
maustettua lohifileetä
Marrakech-mausteseosta*

CHERMOULA-KASTIKE

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna
1
ruukku korianteria
1
ruukku lehtipersiljaa
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
paprikajauhetta
3/4 dl
oliiviöljyä

Vinkki: Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi kuskusta, marinoituja kasviksia tai vihreää salaattia.

Näin teet

1

*Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste lohifileeseen.

Marrakech-mausteseosta*
2

Säädä uuni 175 asteeseen. Laita lohifilee leivinpaperille pellille. Työnnä paistolämpömittari kalan paksuimpaan kohtaan. Paista noin 20 minuuttia, kunnes mittari näyttää 42 astetta. Tällöin lohen kypsyys on medium. Jos haluat paistaa lohen kypsäksi, jätä se uuniin vielä 10–15 minuutiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta ja uunin tehosta.

600 g
maustettua lohifileetä
3

Tee chermoula-kastike. Raasta sitruunan kuori ja kuori valkosipulit. Laita tehosekoittimeen kuoriraaste, valkosipulit, yrttien lehdet ja mausteet. Purista sekaan 3 rkl sitruunan mehua. Pyöräytä tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaista. Tarjoa kastike lohen kanssa.

1 tl
juustokuminaa
3/4 dl
oliiviöljyä
1 kpl
sitruuna
1/2 tl
paprikajauhetta
1
ruukku korianteria
2 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku lehtipersiljaa
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 12.3.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g3 g
Proteiinia28 g113 g
Rasvaa37 g149 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj1887 7547
Energiaa kcal451 1803

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku korianteria

  • ruukku lehtipersiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g3 g
Proteiinia28 g113 g
Rasvaa37 g149 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj1887 7547
Energiaa kcal451 1803

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku korianteria

  • ruukku lehtipersiljaa

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.