Merimiehen possupata - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Merimiehen possupata

Merimiehen possupata
Annokset
5
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Hidas haudutus olutkylvyssä tekee possun lavasta ihanan mureaa ja suussa sulavaa. Kypsennä samassa vuoassa lisukkeena nautittavat kasvikset.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
possun suolalapaa
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
500 g
(4-5 kpl) perunaa
4 kpl
sipulia
200 g
lanttua
2 kpl
porkkanaa
1/2
ruukkua persiljaa hienonnettuna

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa lihan pinnassa olevaan rasvakerrokseen viillot. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Hiero mausteet lihan pintaan.

1 kg
possun suolalapaa
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Ruskista liha öljyssä pannulla molemmin puolin. Ruskista myös rasvakerros. Laita liha hieman lihapalaa suurempaan uunivuokaan. Kaada olut vuokaan. Laita liha uuniin 15 minuutiksi. Käännä liha ympäri ja laita taas uuniin 15 minuutiksi. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Hauduta 2 ½ tuntia. Käännä liha kypsennyksen puolivälissä.

1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
3

Kuori ja halkaise perunat ja sipulit. Kuori ja lohko lanttu ja porkkanat suuriksi paloiksi. Laita vihannekset lihan kanssa vuokaan ja kypsennä vielä tunti.

500 g
(4-5 kpl) perunaa
4 kpl
sipulia
200 g
lanttua
2 kpl
porkkanaa
4

Viimeistele pata persiljalla ennen tarjoilua.

1/2
ruukkua persiljaa hienonnettuna
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 5.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g97 g
Proteiinia3 g15 g
Rasvaa3 g16 g
Kuituja2 g12 g
Energiaa kj637 3187
Energiaa kcal152 761

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kg possun suolalapaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g97 g
Proteiinia3 g15 g
Rasvaa3 g16 g
Kuituja2 g12 g
Energiaa kj637 3187
Energiaa kcal152 761

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kg possun suolalapaa

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.