Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetty uunikuha

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täytä kokonainen kuha pekonilla, purjolla ja tomaatilla ja kypsennä uunissa meheväksi. Viimeistele sinappihunnulla.

Ainekset

1 kg
kokonainen kuha perattuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
170 g
(1 pkt) pekonia
100 g
(0,5 kpl) purjoa
1/2
ruukkua persiljaa
2 - 3 kpl
tomaattia

Kuorrutukseen

2 rkl
sinappia
1/2 dl
maustekorppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suomusta perattu kuha. Pyyhi se paperilla puhtaaksi päältä ja sisältä. Hiero kalan päälle ja sisälle suolaa ja pippuria.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kg
kokonainen kuha perattuna
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuutioi pekoni ja ruskista kuumalla pannulla. Hienonna purjo ja persilja. Kuutioi tomaatit. Lisää purjo pannulle ja kuullota. Siirrä pannu syrjään ja sekoita joukkoon tomaatit ja persilja.

1/2
ruukkua persiljaa
2 - 3 kpl
tomaattia
170 g
(1 pkt) pekonia
100 g
(0,5 kpl) purjoa
3

Laita kala uunivuokaan tai -pellille. Täytä kala pekoni-tomaattiseoksella. Jos seosta jää yli, säilytä se ja tarjoa kalan kanssa. Voitele kalan pinta sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja.

2 rkl
sinappia
1/2 dl
maustekorppujauhoja
4

Kypsennä kalaa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.

Vinkki: Myös siika ja kirjolohi sopivat täytettäviksi.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.5.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

561

2349

33,8 g

9,3 g

8,3 g

3,8 g

1,8 g

55,0 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli