Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuorejuusto-karpalouunilohi

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Mausta uunilohi uudella tavalla. Levitä lohifileen päälle muun muassa tuorejuustoa ja karpaloita, viimeistele ruoka suolapähkinöillä. Uunilohen paistoaika on vain noin 30 minuuttia. Tuorejuusto-karpalouunilohi sopii juhlahetkeenkin.

Ainekset

1 1/5 kg
Nahatonta lohifileetä
1 1/2 tl
Merisuolahiutaleita
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria

Päälle

400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Silputtuja kuivattuja karpaloita
1 rkl
Murskattua roseepippuria
4 rkl
Silputtua ruohosipulia

Viimeistelyyn

1 1/2 dl
Rouhittuja suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä tuorejuusto, karpalot, roseepippurit ja ruohosipuli. Levitä seos lohifileelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes lohi kypsyy. Ripottele päälle suolapähkinärouhe. Tarjoa lämpimänä.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

438

1831

32,4 g

11,7 g

8,9 g

8,4 g

1,9 g

26,4 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Merisuolahiutaleita,

Reilu ripaus rouhittua mustapippuria,

1 rkl Murskattua roseepippuria,

4 rkl Silputtua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli