Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Blinien täytteet

timer-icon60 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Valmista blinien täytteet jääkaappiin tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen kuin aloitat blinien paistamisen.

Ainekset

Mätitäyte

100 g
kirjolohenmätiä (pakaste)
1 kpl
pieni sipuli
120 g
(1 prk) smetanaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Savukalamousse

400 g
lämminsavustettua kirjolohta
1 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
150 g
(1 prk) ranskankermaa
35 g
(1 prk 57/35 g) kapriksia
1/2 tl
mustapippuria

Katkaraputäyte

180 g
(1 ps) pakaste katkarapuja
1 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
basilikaa hienonnettuna
200 g
(1 kpl) raejuustoa
75 g
(1/2 prk) ranskankermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Porotäyte

100 g
(1 pkt) poron kylmäsavupaistia (leikkele)
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
piparjuuritahnaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/4 tl
suolaa

Tarjoa lisäksi

4 - 6 kpl
maustekurkkua
4 - 6 kpl
punajuurta mausteliemessä
1 kpl
punasipuli hienonnettuna
35 g
(1 prk 57/35 g) kapriksia
120 g
(1 prk) smetanaa
3 rkl
tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mätitäyte

Valuta mäti tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

100 g
kirjolohenmätiä (pakaste)
1 kpl
pieni sipuli
120 g
(1 prk) smetanaa
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
2

Savukalamousse

Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Hienonna kala ja tilli kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

400 g
lämminsavustettua kirjolohta
1 rkl
tilliä hienonnettuna
150 g
(1 prk) ranskankermaa
35 g
(1 prk 57/35 g) kapriksia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria
3

Katkaraputäyte

Valuta sulaneita katkarapuja noin 15 minuuttia. Hienonna yrtit. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

180 g
(1 ps) pakaste katkarapuja
1 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
basilikaa hienonnettuna
200 g
(1 kpl) raejuustoa
1/2 tl
suolaa
75 g
(1/2 prk) ranskankermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4

Porotäyte blineille

Leikkaa poroleikkeleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

100 g
(1 pkt) poron kylmäsavupaistia (leikkele)
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
piparjuuritahnaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/4 tl
suolaa

Katso ohjeet bilinitaikinaan

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
|
Muokattu: 14.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

655

2741

48,0 g

28,4 g

10,2 g

10,0 g

2,6 g

41,8 g

8,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli