Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen sipulin tonnikalapiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Sipulinystävän tonnikalapiirakka maustetaan punasipulilla, purjolla ja valkosipulilla. Tarjoa mehevä piirakka esimerkiksi iltapalalla teen kera.

Ainekset

Taikina

100 g
leivontamargariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

Täyte

2 kpl
purkkia (150/105 g) tonnikalaa vedessä
10 cm
pala purjoa
1 - 2 kpl
punasipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
400 g
(2 prk) valkosipulituorejuustoa
2 kpl
kananmunaa
1 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2 dl
juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota margariini huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm) kevyesti. Säädä uuni 200 asteeseen.

100 g
leivontamargariinia
2

Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

1/2 tl
suolaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
1 dl
ruisjauhoja
100 g
leivontamargariinia
3

Valuta tonnikalat. Halkaise purjo, huuhtele ja hienonna. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipulit. Kuullota purjo ja sipulit öljyssä pannulla, anna jäähtyä hetki. Lisää tonnikala ja chilikastike. Sekoita.

2 kpl
purkkia (150/105 g) tonnikalaa vedessä
10 cm
pala purjoa
1 - 2 kpl
punasipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
rypsiöljyä
4

Levitä sipuli-tonnikalatäyte piirakkapohjalle. Sekoita tuorejuustot, munat ja maito kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada tuorejuustoseos vuokaan täytteen päälle. Siirtele täytettä kevyesti lusikalla, jotta tuorejuustoseos asettuu täytteen lomaan tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle.

1/2 dl
juustoraastetta
1 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
400 g
(2 prk) valkosipulituorejuustoa
5

Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kevyesti ruskistunut.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.12.2018
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

391

1635

24,3 g

8,9 g

21,5 g

5,3 g

1,8 g

20,9 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm pala purjoa,

0,5 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli