Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenainen kauramuru

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuutioi omena, pyörittele kauramuru pannulla rapeaksi ja tarjoa välipalaksi rahkan ja mansikoiden kaverina.

Ainekset

1 kpl
omena
75 g
margariinia
2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1/2 dl
fariinisokeria
1/4 tl
kanelia

Lisäksi

200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
2 dl
mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi omena. Sulata 1 rkl margariinia paistinpannulla. Lisää omenakuutiot ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Siirrä omenapalat pieneen kulhoon.

1 kpl
omena
75 g
margariinia
2

Sulata loput margariinista paistinpannulla. Lisää kaurahiutaleet, fariinisokeri ja kaneli.

1/4 tl
kanelia
1/2 dl
fariinisokeria
2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
3

Paista seosta lieden keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 4 minuuttia. Yhdistä kauramuru ja omenapalat. Anna jäähtyä.

4

Tarjoa kauramuru vaniljarahkan ja mansikoiden kanssa.

2 dl
mansikoita
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.5.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

296

1238

14,3 g

4,5 g

32,8 g

20,8 g

3,0 g

7,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli